Jeg må indrømme: Jeg forstår det ikke.

Udlandsgælden er afbetalt. Arbejdsløsheden er afskaffet, så vi nu må importerer Polske avisbude. Det går alt sammen ufattelig godt. Der er ikke grænser for, hvor fantastiske vi er. Alle samfundsindikationer går kun i en retning: op Op OP.. Det er jo fantastisk.

Hvordan kan det så være, at skolerne er nedslidte. Der er flere elever i hver klasse. Nye bøger kan der ikke blive tale om, for der er dårligt nok råd til at betale lønnen til lærerne. Min kommune er meget rig, har de bestemt sig for inde på Christiansborg. (mærkelig nok mente de få måneder før, at vi var meget fattige, i og med, at Furesø Kommune skal afdrage på al den rødvin Brixtofte fik bællet i sin tid). Så grundet vores “rigdom” skal vi give et uhørt millionbeløb til en fattig by i Jylland.

Dette medfører, at der ikke er råd til undervisning på skolerne. Fra næste år, falder elevernes timeantal ned til et aboulut minimum. Ikke et minimum lavet af kommunen vil byde.. Nej nej – det er værrer endnu: Det absolutte minimum af, hvad man kan tilbyde skoleelever og forvente, at de kan bestå en 9. klasse. Når der ikke er råd til ordenligte lærer i et rimeligt timeantal – så er der heller ikke råd til undervisningsmateriale. Vi har allerede doneret to “gamle, udslidte” PC’ er til undervisningen i min datters klasse. Men det er jo ikke nok! Toiletterne på skolen er så dårlige og klamme, at børn, med vilje, ikke drikker hele skoledagen. For at skulle gå på toilettet i skoletiden er ganske enkelt ikke muligt.

Når ungerne skal videreuddannes, at SU’en nu på et niveau, hvor alle accepterer, at den KAN man ikke leve af. Man kan ikke engang betale for de udgifter der er forbundet med at være studerende. (Og det er selvom vi har gratis uddannelse her i landet!! ) Kopiafgifter, bøger og andre udgifter er ikke til at overskue, hvis man samtidigt også gerne vil have en portion spaghetti med flået tomater hver anden dag – så studielånene eksploderer i disse år.

Pædagogerne bliver der længere og længere i mellem i børnehaver og vuggestuer.

Plejehjemmene bliver forsømt, så der kommer sager i tv om, hvor elendigt de ældre bliver behandlet. Det er efterhånden et accepteret faktum, at gamle mennesker har “liggedage” hvor de hele døgnet ligger i senge – fordi der ikke er hænder nok til at hjælpe dem op.

Hospitalerne – der hvor vores børn skal blive raske, består af 4 mandsstuer – og der er ikke mandskab nok til at foretage de undersøgelser, der er nødvendige. Bygningerne er nedslidte og tydeligvis ikke ret godt egnede til at være sterile og rene. Der er ventelister, der gør, at mennesker forsvinder fra arbejdsmarked i en desperat kamp på at blive rask.

Hvordan i alverden kan ovenstående være et tegn på rigdom?

Er friværdien i boligen det værd? Er danskeren virkelig blevet så nidkær og egoistisk, at “så længe jeg har tre millioner i friværdi, så skidt med, at mine børn ikke får en ordentlig uddannelse – og min gamle mor må have “liggedage” på plejehjemmet. Skidt med, at sygehusvæsnet er faldet fra hinanden… Det gør ikke noget: For JEG har tre millioner i friværdi!”

Der er ikke længere noget at være stolt af – m.h.t. at være dansker. Vi skulle flove os – når vi er så egoistiske at “mit” er vigtigere og har størrer værdi end “vores”.

/ Mine meninger

One Comment

  1. Det her med at man har afskaffet arbejdsløsheden passer nu heller ikke. Der er stadig 123.000 reelt arbejdsløse. Desuden er der så vidt jeg har læst mig frem til idag knap en million danskere på offentlig forsørgelse i en eller anden form…Det er bare et spørgsmål om, at definere de kasser de sidder i….revalidering, aktivering,flexjos,førtidspension…f.eks.har der aldrig været så mange unge på førtidspension som nu. Det er nemmere end det resourcekrævende arbejde det vil være at hjælpe f.eks. unge blinde ud på arbejdsmarkedet.
    Men du har så ret så ret. Jeg synes også regeringen har et meget stort forklaringsproblem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *