At have Tikka i familien har haft mange fordele. Hun er en dejlig kat at komme hjem til – og hun er en skøn kat for ungerne. Men een af fordelene vi end ikke havde tænkt på, er det, der er Tikkas urinstinkt.

Vi kom til at tale om det forleden. “Det er egentligt utroligt, at vi ikke har haft ret mange fluer, hvepse og andre flyvende bæster iår – i forhold til hvor meget døren til altanen står åben.” Det var faktisk kun nødvendigt lige at tænke tanken højt, før vi kom i tanken om, hvorfor det er sådan. Vores dejlige kat skal nok holde dem væk.

Og i dag har Tikka så gjort sin absolut største fangst til dato. Da jeg kom ind i stuen sad Tikka i vindueskarmen og kiggede triumferende ned på gulvet. Her lå den største guldsmed, jeg nogensinde har set. Kroppen vil jeg skyde på – er omkring 15-20 centimeter lang. Min datter var ude og hente en kop, vi kunne fange den i – men koppen blev hurtigt udskiftet med en stor salatskål. Koppen ville den slet ikke kunne være i, uden vi skilte den ad på midten.

Hver gang guldsmeden bevægede sig, kom Tikka frem.. Så skulle hun lige ned og give den en pote mere.. Men hun slog den ikke ihjel – kun halvt fordærvet og alvorligt handicappet. Kampen er tilsyneladende en stor tilfredsstillelse for vores Tikka.

Nu er salatskålen hen over guldsmeden, der stadig er i stuen. Jeg er normalt ikke bange for kryb – men af den kaliber –  så tror jeg godt, jeg kan vente på, at Jan kommer og fjerner den helt. Nu er den uskadeliggjort – og Tikka sætter snuden mod salatskålen, for at holde den HELT i skak.

/ Katten Tikka

3 Replies

  1. Ja det er en herlig hjælper sådan en kat – men for fanden hvor er det bittert når den så bliver så gammel at den bestemt ikke længere kan se det sjove i at holde hjemmet fri for edderkopper, fluer og andet skravl. Nu havde jeg lige vænnet mig til den bug-fri verden og famé om katten så ikke går hen og bliver doven…

  2. Her har vi også haft besøg af en guldsmed. Og iflg min mand får man 3 ønsker (!?)hvis man sætter den fri. Hvilket selvfølgelig gjorde børnene helt vilde. Og den blev sat fri og kom ganske rigtigt tilbage næste dag for at opfylde de 3 ønsker :-))
    God weekend

  3. Katter er bare gode – jeg havde en der bragt mig en slange en dag – i Namibia, hvor slanger var til at finde til dagligt 😉
    Men katten vil bare blive ved og ved og ved med at “fange” slange, og derfor slå hun den ikke ihjæl. Til sidst havde jeg to halve slanger som begge stadig var levende. Jeg måtte virkelig samle min krafte for at kom af med dem – men katten var godt tilfredse med legen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *