Julekalenderen er kommet

Årets gavekalender er kommet op og hænge – for lige om lidt går det løs.

Trods mormors fantastiske fantasi, så er det ved at være svært at lave en gavekalender til en dreng på 15 år, hvor hvem 500 kr til computerspil, er den fedeste gave. At finde små ting til 5-10 kr, som knægten kan bruge, bliver stadigt sværer. Så i år er næstsidste år for Jonathan.

Mormor har ellers noget af et lager – for ikke mindre end 7 børn får i år en pakkekalender af hende. Da det gik værst for sig, var det ikke mindre end 9 gavekalendere, hun havde styr på hvert år. Hun bruger hele året på at finde små hensigtsmæssige gaver og gemmer dem på sit hemmelige lager. Og ungerne elsker opmærksomheden.

Næste år får Jonathan julekalenderen alle børn før ham, også har fået: Flytte-hjemme-fra kalenderen. Det er den kalender, der indeholder en nøddeknækker. En æggedeler. En dåseåbner. En hvidløgspresser og et piskeris. Alle de små detaljer, man står og mangler, når man først er flyttet hjemmefra og man har brugt alle pengene på tallerkner og gryder i IKEA. 

I år er sidste år, han, i gavekalenderøjemed, er barn. Og selvom han ikke indrømmer det. Selvom han indimellem glemmer en gave – så betyder mormors gestus en masse. Det er starten på julemåneden. Det er starten på familiehygge og kærlighed.

Så glædelig forjul til alle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *