Leg med! Find det fantastiske i dem omkring dig.

Jeg cykler dagligt til og fra arbejde. Og på min vej cykler jeg forbi rigtig mange mennesker – og nu har jeg opfundet en ny leg for mig selv:

“Find noget pænt om for hver af de mennesker, jeg cykler forbi.”

Det startede med en gul kjole på en solbrændt pige. Ikke din normale størrelse 34 skønhed – men en pige med former, liv og så denne gule kjole. Jeg skulle virkelig styre mig, for ikke at sige “Hvor er den kjole dog skabt til netop dig”, da jeg kørte forbi. Men jeg sagde ikke noget.

Så er der ham faren, der kører ladcykel med sine to børn foran – og som synger højt for dem og griner med dem, mens han tramper i pedalerne. Jeg bliver helt glad i låget over opmærksomme og kærlige voksne, der gør det godt overfor børn. Flere af dem! Thumbs up for den fantastiske far! Men jeg sagde ikke noget.

I starten var det vitterligt, når jeg så noget særligt, at jeg tænkte tanken. Men nu har jeg udvidet konceptet og givet mig selv opgaven: “Find noget pænt om alle”.

Det kan godt være svært – for nogen cykler jeg meget hurtigt forbi. Og hvor det positive er åbenlyst hos nogle mennesker, så er der andre mennesker, hvor jeg lige skal tænke en ekstra gang over det. Men jeg bliver ubetinget bedre og bedre til at se det gode i de mennesker, jeg kommer forbi. Og jo – indimellem er det overfladisk – for at ligesom at klare min opgave.. men jeg bliver vitterligt bedre og bedre til at se detaljer, jeg ikke før bemærkede. Og sørme om ikke jeg har opdagede een ting: Der er sgu noget dejligt ved alle mennesker!

Jeg har en drøm om, at jeg så også bliver bedre til at åbne munden og sige komplimentet højt. Bare nogle af dem! Men dertil er der stadig et skridt, før jeg helt evner det.

Tilgengæld kan jeg mærke, at mit forhold til mine med(før mod?)cyklister mildest talt ændrer sig, når jeg vælger at tænke de pæne tanker. Pludselig bliver jeg ikke helt så vred, når manden foran mig trækker ud, uden at se sig over skulderen (Altså ham med det pæne skæg!). Og når kvinden oppe ved det røde lys ikke viser, hun drejer af, generer det ikke helt på samme måde (for hun har jo nogle helt fantastiske sko på!)

Prøv det – bare en dag:

Find noget pænt at sige om de mennesker, der omgiver dig.

Det kan varmt anbefales. Ikke for deres skyld – men for din.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *