Frihed.. hva for en størrelse

Min nyerhvervet erfaring i form af bogen "Den lukkede bog" har virkelig fået tankerne i spin.

For hvad er frihed? Og hvordan bruger man den?

Hvis man sætter et menneske frit, der ellers var underlagt restriktioner – vil dette menneske så bare være lykkelig og udfylde sin nye frihed? Eller vil vedkommende stå tilbage – undrende og skræmt – med tendens til at finde tilbage til de trygge rammer – de knap så frie rammer?

Og hvor frit er frit? For hvis et samfund skal fungerer, bliver der nødt til at være en overordnet linie. Et overordnet regelsæt for norm og moral, for at mennesker kan leve i sam-eksistent. Og når der findes et overordnet regelsæt – er der så reelt talt om frihed? Eller bare om en anden form for ramme?

One thought on “Frihed.. hva for en størrelse

  1. Der er og vil altid være rammer for vores liv. Ellers ender vi i kaos. Men det pudsige og tit triste er at vi ikke kan håndtere den grad af frihed vi reelt set har. Jeg er overbevist om at vi er mere frie end vi gør os selv. Mange af de bånd vi føler, er bånd vi selv har pålagt os.
    Så ja, jeg synes du har ret, meget tit falder mennesket tilbage i det trygge og sikre og opfinder eller genskaber gamle rammer. Det kræver stor grad af selvindsigt og mod at virkelig rykke sig videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *