Jeg er stødt på et blogindlæg fra blomsterfeen vedrørende, hvad fede mennesker IKKE bør gå i.

Hvor er jeg træt af, hvad fede mennesker IKKE bør gøre. Er der ikke en venlig sjæl et eller andet sted, der vil give mig et sæt regler for, hvad fede mennesker GERNE må gå i?

Hvilke beklædningsgenstande vil kunne få en fed til at få et anerkendende nik fra sine medmennesker. Et "det tøj klæder dig virkelig godt" med på vejen? Ikke nødvendigvis et "Du ser godt nok slank ud i det tøj" – men bare "Det tøj er rigtig godt valgt til netop dig."

Jeg synes der er mange overvægtige der går i tøj som ikke passer dem. Det burde nærmest forbydes ved lov, jeg mener, man mister jo appetitten!

Det værste ved den udtalelse er sådan set ikke, at det er nedgørende og med en total mangel på forståelse overfor overvægtige. Det værste ved den sætning er, at det er den gængse holdning!!

Jeg har også tænkt mit, når min datter og hendes veninde har stillet sig op ved siden af hinanden iført "mavebluse" (hvor navlen kækt stikker frem) for at udføre et melodi grand prix i ens tøj for os som tilskuere. Jeg har da også tænkt mit, når jeg har set navlen, der ligesom ikke rigtig var der, hvor den var tilsigtet – fordi der er nogle kilo i overskud.

Men skal jeg så fortælle veninden, at "det må du altså ikke"? Skal en ti-årig pige have sådan et nederlag? "Du er anderledes end de andre. De andre kan få lov til at gå i det tøj, de ønsker – men DU må altså ikke! For du er en "fedling" – og så skal du respekterer, at vi andre ikke ønsker at miste vores appetit ved at se på dig." Stakkels unger.. og stakkels stakkels verden efterhånden som de børn, med sådanne nederlag, bliver voksne.

Kære venner: LAD VÆRE med at fortælle fede mennesker hvad de IKKE må: Vend den – fortæl dem dog, hvad der KLÆDER DEM! 

/ Mine meninger

11 Replies

  1. Godt indlæg.
    Og en tanke: “Det er jo ikke tykkelsen og kiloene, der bestemmer om et menneske er smukt”.
    Det gælder jo desuden alle, at der er tøj vi ikke kan gå i, – tøj, hvor vi kommer til at se for tynde, tykke, høje, lave ud… Sådan er det, og netop, – kom med noget positivt, noget konstruktivt. Et: “Det klæ’r dig”, – det varmer altid 🙂

  2. Ved ikke, om du så mit svar på Blomsterfeens indlæg? Jeg nævner bl.a., at på samme måde, som jeg altså kan synes, at mavedeller ud over bukselinningen er ucharmerende, bestemt osse finder stikkelsbærben fremhævet i superstramme cowboybukser eller stikkende kraveben i udringede bluser, temmeligt øv. Både for tykke og tynde handler det om at klæde sig efter, hvordan man ser ud. Ane Mette har ret! Derfor slår jeg osse til lyd for, at tykke mennesker bestemt ikke bør stræbe efter at gå og gemme deres kroppe væk i skam. Jeg synes, det er så frygteligt sørgeligt, når man ser eksempler på det!

  3. Er der ikke alligevel noget konstruktivt i fx at lære sin datter hvordan man fremhæver det kønne og skjuler det mindre kønne? Eller er det en kunstart kun jeg støtter?? Jeg synes det er fint at nogen har selvværdet og et indtryk af deres egen krop der gør at de føler sig fint tilpas i korte bluser og stramme bukser, trods et BMI omkring de 30 – Jeg kan ikke og jeg har aldrig kunnet… faktisk ville jeg mene at det klæder overvægtige (som mig) at deres maver og andre deller er tildækkede, men det ville jeg faktisk ikke bryde mig om at sige til en overvægtig “nej hvor er du pæn i dag – dine dæller hænger ikke uden for dit tøj” (det tror jeg heller ikke så gerne jeg ville høre)

  4. og nu har jeg så læst det du henviser til og ok, endnu en fordom er på plads her – trods H&M’s logo på lønsedlen troede jeg ikke man skulle være så snævert synet. Alligevel synes jeg nu der er en vis logik i at lære hvordan man tager sig bedst ud.

  5. Jeg går absolut ind for at man skal klæde sine unger hensigtsmæssigt. Fremhæve det gode – skjule det knap så hensigtsmæssige.
    Det jeg primært opponerer imod er den der holdning: “Fede bør IKKE gå i… Det burde være forbudt”
    Når jeg læser den slags yrk, kan jeg ikke lade være med at tænke.. “De må ikke gå i noget, der på nogen måde fremhæver dellerne, de må ikke gå i “telte” for det er heller ikke klædeligt.. Hvorfor ikke bare skrive, hvad I reelt mener – nemlig: “Det ville klæde vores verdensbilled, hvis alle fede bliver hjemme.. og ALDRIG forlader hjemmet.. Så er alle glade – og ingen “mister deres appetit””
    Problemet her er, at der vitterlig sidder RIGTIG mange fede rundt omkring i landet, der vitterligt ikke kommer ud, fordi de føler de “skæmmer gadebilledet” – og fordi de føler sig overbegloet – og derfor føler, det er nemmere at blive hjemme. Det er det omvendte af en løsning. Hvis disse overvægtige skal komme deres vægtproblem til livs, så skal de jo netop ud!!

  6. Hm, nu er vi tilbage ved det med den såkaldte ytringsfirhed – ved godt jeg flytter mig fra emnet (men jeg er virkelig skod til at gi komplimenter, men undlader så også – håber jeg – det modsatte). Men altså, hvorfor skal man absolut skrive noget der sårer en masse mennesker? – bare fordi man må?, eller fordi man ikke lige tænker sig om, forhåbentlig det sidste. Og så må vi håbe at “man” tænker lidt mere næste gang.
    knus
    Kristina

  7. Hej
    Jeg har læst jeres indlæg, og hvorffor skal overvægtige ikke gå i fint og smart tøj, jeg har en BMI på 40, men jeg går i det tøj jeg har det bedst i , jeg kan ikke li at vise min mave frem, jeg kunne godt være med din mave dans , men jeg har sagt nej til det. For det med at vise min krop frem det vil jeg ikke for så mange mennesker. Men jeg går i trincentret 3 gange om ugen , og efter min træning går jeg i bad, der er jeg ikke genert af min størrelse, men jeg har fedt på sidebenene, men jeg kan godt li at købe mit tøj i H&M. Jeg går i det tøj jeg har det bedst i, og så er jeg lige glad med hvad andre tænker. De kan tænke hvad de vil, jeg har været igennem en mavesæksoperation, og når jeg vejer 60 kg så skal hele min garderobe udskiftes , det glæder jeg mig til. Men fordi andre ikke kan li min krop så vil jeg da ikke spærre mig inde, dem der tænker at fede mennesker de er dumme og ulækre , det gør kun en meget dumt, og dem der siger det det er dem der ingen hjerne har. Det mener jeg.

  8. Hej din lille tissemand!!!!
    Hvordan kan du være bekendt at sige sådan noget om fede mennesker!?
    Hvordan ville du have det ville have det hvis du var over vægtig?`
    Vil du have jeg lavede en hjemmeside hvor at jeg skrev at jeg mistede apetiten fordi du var fed og gik i tøj der fik der til at se federe ud???????
    DE vælger hvad de går i! hvis du har et problem med det!! så kig for helved væk!!!! jeg forstår ikke din tankegang!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Fra den oprørte CHRISTINA!

  9. Måske du skulle skrive ovenstående til den blog, ovenstående indlæg er en KRITIK af! Ovenstående indlæg har samme holdning, som den, du giver udtryk for 😉

  10. prøv& hør her det kan være så klamt når fede mennesker går med for stramt tøj!!!
    de kan sku da bare lade være med at æde så meget man!!
    der er jo ingen der vil have såden en fed ko!!!!:D
    få jer dog et liv hvad er det her for en side!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *