BT sagde ikke noget, vi ikke vidste i forvejen. Station2 viste os ikke noget, vi ikke allerede vidste. Alligevel kan man blive helt dårlig over, at mænd, der ville beskytte deres egne børn til det yderste, kan finde på at opsøge en 13 årig, i håb om et knald.. til trods for at den 13 årig fortæller på alle måder, at hun begiver sig ind i et land, hun på inden måde kender. Og den 13 åriges eneste "forseelse" var at begive sig ind i et chatforum..  

Jeg sad og gennemgik farerne i mit hoved, som udsendelsen rullede over skærmen. Har jeg taget forbehold for dem alle? Jeg mente, jeg med sindsro kunne krydse de fleste ting af. Min datter ved godt, at hun ikke må udleverer alt for personfølsomme oplysninger over nettet. Hun kender alle reglerne – og lever efter dem. Hun sidder aldrig alene, når hun surfer – og hun ved at "klamme kommentarer" skal man udelukke.

Men hun er ti år. Hun har ingen interesse i sex overhovedet.

Lige om lidt er hun 13 år.. og der vil være en nysgerrighed vækket i hende.

Jeg var næsten 15 år gammel første gang jeg tungekyssede. Jeg glemmer aldrig fornemmelsen. Jeg anede ikke, at der var noget, der hed "tungekysse" og pludselig stod denne fyr, som jeg var HELT forgabt i, og tungekyssede med mig. Jeg kan stadig huske hvordan vi kyssede i timevis.. og jeg følte, jeg smeltede. Der skete ikke mere.. Vi kyssede bare.

Året efter blev det mere "alvorligt". En dreng, jeg var voldsomt forelsket i – og havde været det længe, blev ham, der gav mig min endelige seksuelle debut. Jeg havde på det tidspunkt prøvet "det meste" – men jeg havde aldrig krydset grænsen for alvor. Oplevelsen vil sidde i mig resten af livet. Den var kejtet og søgende. Og oplevelsen var alt andet end et seksuelt højdepunkt. Men det var varmt – og det var prøvende.

Jeg husker kun alt for godt fornemmelsen af at afprøve "nyt land". Fornemmelsen af at lære sin egen seksualitet at kende. En farlig rejse, fordi det ikke kun var uskyld og kejtethed – men også gruppepres, overdrivelser og fornemmelsen af ikke at være som de andre. Der var mange faldgruber, hvor sex ikke bare handlede om lyst og forelskelse – men hvor sex i høj grad også handlede om accept – og "at være med".

Jeg kom godt igennem. Jeg er lykkelig for mit første kys – og lykkelig for min første "gang". Det var nogle dejlige og varme oplevelser. Og det er nøjagtigt det, jeg gerne vil have, min datter får lov til at opleve. Hun skal også have lov at fumle sig frem i de voksnes rækker. Hun skal have lov at blive voksen på sine egne betingelser – men jeg håber sådan, at hendes seksuelle opleveler også bliver på hendes betingelser – og i hendes tempo.

Men så er det, at noget af magien allerede er væk. For hun kan ikke undgå at vide, at der er noget, der hedder tungekys. Hun kan ikke undgå, at få smækket i ansigtet, at oralsex er en mulighed. Hun vil sandsynligvis kende alle øgenavnene for det, før hun selv kommer i en situation, hvor hun har lyst til at forsøge sig med det.

Fordi der sidder sultne, sexfiksede mænd i den anden ende af min datters internet. Sultne, gamle mænd, der mener, det er hensigtsmæssigt, at spørge helt unge piger om "de vil sutte den af" og det, der er mere udpenslende.

Jeg tror og håber på, at jeg kan undgå, at hun møder nogen af dem "live". Jeg mener, hun er klædt godt på hjemmefra – så hun ved, hvordan hun skal undgå sådanne mennesker – men jeg kan ikke forhindre, at disse mænd skriver til hende på nettet – jeg kan kun sørge for, at hun ikke besvarer dem.. Så jeg kan ikke forhindre, at hendes første adgang til sex, bliver gamle, svedne mænd, der sidder og pruste, mens de skriver obskure ting til min datter, der slet ikke er parat til at forstå ordenes betydning.

Det gør mig faktisk ret trist.

/ Mine meninger

3 Replies

  1. De eneste den historie ikke rammer med en tristhed er vist de grumme mænd i den anden ende. Jeg kan huske hvordan en “børnelokker” (som det hed dengang) blottede sig for min veninde og så begyndte vi til selvforsvar – men findes der et spam filter der kan selvforsvar?? Jeg tror din datter er godt rustet og jeg tror hun er fornuftig nok og det tror jeg ikke hun mister selvom hun rammer den nysgerrige alder. Faktisk tror jeg ensomhed er den største fare, hvis børn/unge har et godt netværk og gode relationer tror jeg aldrig fristelsen bliver stor nok. De grumme kan nok ikke udryddes så det er nok stadig selvforsvar i den ene eller den anden udformning der skal læres.

  2. Jeg kan – uden ellers at kende dig – kun tilslutte mig ovenstående. De tanker du giver udtryk for via din blog får mig til at tænke, at dit barn via dig må være godt rustet til at møde verdenen. Jeg venter selv tvillingepiger i øjeblikket og er derfor meget optaget af, hvordan man kan ruste sine børn bedst muligt fra dag 1 (well eller i hvert fald dag 2 el. 3 ;o)
    Og så MÅ jeg ellers lige spørge (jf. din fars vidunderlige tale fra dit bryllup) om det var en Jan, du kyssede!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *