Inspireret af dette indlæg, kom jeg til at tænke på forskellen mellem mænd og kvinders måde at tackle en fyldt babyble.

Jeg har simpelhen så svært ved at se, hvorfor en lorteble er så stor en ting. Ja – det lugter – men lugten er man jo ligesom vant til, eftersom man forhåbentligt også selv indimellem går på toilettet. Men ud over det?

Min mand ynder at fortælle, hvis han har taget en RIGTIG stor ble. Jeg forstår ikke helt hvorfor. Jeg vil gætte på, at han tror, jeg synes han har gjort SÅ stort et arbejde, at jeg da må tage de næste 5 fyldte bleer. Men det gør jeg jo alligevel?? Det er som om, det skal gøres til et issue, at han har skiftet en ble – og det undrer mig, hvis jeg skal være ærlig.

At skifte en ble, kræver at man river bleen op i begge sider – her er INGEN risiko for at få noget på fingrene. Herefter tages for-flappen af bleen og med den tørrer man lige af, hvad der måtte være.. Herefter er bleen samlet i en "lukket bleklump" hvorefter barnet nærmest ikke har noget fæce i numsen tilbage.

Det lidt, der måtte være tilbage, tages hurtigt og effektivt med en våd, tyk svamp. Vupti – barnet kan iføres en ny ble – evt. pudres eller cremes hvis nødvendigt.  

Af de rigtig mange gange, jeg har skiftet sådan en ble, kan det tælles på een hånd, de gange, hvor jeg fysisk er kommet i direkte berøring med barnets afføring. Og jeg er HELT sikker på, at det kan tælles på en lillefingernegl, hvor mange gange min mand har prøvet det.

Personligt vil jeg hellere tage en babyble, end jeg vil tage rester op af håndvasken – eller rense toilettet! Jeg forstår ikke helt denne "arkk… hvor er det bare ULÆKKERT!" Er det en mandeting? Eller er jeg bare meget lidt fintfølende?

/ Livet i mine mænd

2 Replies

  1. Nu har jeg ikke den store erfaring med bleer men jeg har da været tilkaldt for at skulle tørre en ende af og til eller blot at skulle være selskab mens en unge skulle lave stort. Og uhmn jeg må indrømme jeg tit har kæmpet med ikke at kaste op. Jeg gør alt for at skjule det for barnet, både for at han ikke skal tro han er ulækker eller forkert og for at han ikke skal drille mig, men helt ærligt syntes jeg det er så klamt. Jeg bytter gerne at rense vask med dig. Ihvertfald hvis du er vegetar, for rester af døde dyr er lige så klamme set med mine øjne. Hvis du er for lidt fintfølende er jeg nok i den anden ende, alt for … jeg kan næsten ikke høre eller se en brække sig (om det så er i fjernsynet) uden jeg også er ved at kaste op ved siden af!

  2. Lige præcis sådan tænker jeg også! Det er jo synd for barnet hvis det opdager at man væmmes ved det og de er jo ikke helt dumme sådanne små størrelser så de skal jo nok opdage det…
    Lidt til at tænke over ;0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *