Der kan gå LANGE tider mellem, jeg finder en rigtig god bog. I lange perioder læser jeg slet ikke. Undskyldningerne er mange – og blikkende er lange, hver gang en ny reklame fra den lokale boghandler, kommer ind af døren.

Og så er det jeg får fat i en eller anden bog, der bare vender sine egne sider. Øjnene flyver over siderne – og fantasien kører på højeste gear. Tankerne svæver rundt i helt andre universer. Som da jeg læste "På Stranden", da jeg arbejdet i en DSB kiosk – og mest af alt havde lyst til at forære hele varesortimentet væk til de kunder, der kom ind for "Atomskyen rammer os lige om lidt.. Vi skal alligevel dø" eller da jeg læste Grisham – og så konspirationer over alt.

Een god bog føder evnen og lysten til at læse de næste 10 for mig. Og det er som om, at selvom de næste bøger måtte være stride at komme igennem, lange i spyttet – eller bare skrevet i et sprog, der ikke tiltaler mig, så kommer jeg igennem dem alligevel. Men een af de 10 bøger skal alligevel fange mig.. gør den ikke det – så går min læselyst i dvale igen. Og igen går der lang tid, før jeg åbner en bog igen.

Typisk er det Grisham og Irvings nyeste, der gør, at læselysten kommer igen. Men denne gang må jeg indrømme, at Irvings nyeste har været sej. Jeg har ikke været så tryllebundet af hans fortællerstil, som jeg normalt er. Det går bedre nu.. Jeg er rundt regnet halvvejs – i en klods af en bog på 800 sider – for nu begynder han at slå sine personer ihjel. Det vækker alligevel interessen. Hanne-Vibeke Holst's Kongemordet hjalp på læselysten, så jeg nu alligevel har lyst til at læse Irving færdig.

For nogle år siden mødte jeg en forfatter, der skrev i stil med Grisham – men som i en af sine plot – satte ægtefæller op mod hinanden. Den ene skulle være anklager, den anden forsvarer for en farlig forbryder – der formåede at vikle et farligt spin af krav og trusler rundt om ægteparret. Hans bøger havde samme effekt på mig, som Grisham og Irving. Jeg slugte dem. Ikke at jeg kan huske, hvad han hed – men hans bøger var virkelig gode. (I en anden var det forholdet mellem venner, der blev testet i forhold til retssystemet.. noget med nogle dommer – mener jeg at huske)

Jeg kunne godt tænke mig at udvide min liste af forfatterer, der "tricker" min læselyst… men der er desværre langt imellem dem.

/ ..sagde hunden

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *