Hvis man ikke mener, at pædofile burde idømmes dødsstraf, så er man ihvertfald forkert på den.. føles det. På P1 diskuterer man kastration. En mand i Tønder har indsamlet 20.000 underskrifter vedr. om straffen er hård nok for pædofile.  

I mine øjne er der gået heksejagt i det.

Jeg vil hellere have en saglig debat om pædofili. Ingen tvivl om, at pædofile skal stoppes. Ingen tvivl om, at de skal have straffe. Og vi kan diskuterer om hvorvidt straffene er hårde nok – men jeg bliver ked af det, når ingen længere har forståelse for domstolens vurdering af sagerne.

Den pædofile mand i Tønder, der selv mener, han er ALT for hårdt dømt, fordi han har fået 16 måneders fængsel. Jeg kan sagtens forstå, at han føles provokerende. Men jeg vælger at tro på, at dommeren har set på sagen – og har vurderet – ud fra vores gældende retprincipper – nøjagtigt hvor stor straffen skal være. Jeg vælger at have tilid til dommeren – og vores retssystem.

Nogen mennesker mener, at den pædofile mand burde have livstid - men hvis han skal have livstid, hvad skal faren, der misbruger og sælger sin datter så have? Jeg er enig så langt som at straffene skal være længere.. At det er grotekst at man kan misbruge et barn i f.eks. 5 år – og efterfølgende afsone sin straf på 5 måneder. Det er ikke logisk.. i betragtning af, hvor længe offeret har lidt. Men derfra og til at sige, at manden skal have livstid.. Der synes jeg, der er langt.

Heksejagten, der kører i øjeblikket, tror jeg bestemt også har negative følger. De pædofile er en udstødt gruppe i forvejen (med rette) – men hvis vi skal have dem til at leve igen i et normalt samfund, er det vigtigt, at vi giver dem mulighederne for at komme videre.. At vi behandler dem. At vi giver dem mulighed også for at blive behandlet FØR de foretager det første overgreb. Men hvis man skal have fat på dem på forhånd, nytter det ikke noget, at vi peger alt for meget fingre.. For hvis en mand, der endnu ikke har fulgt sine lyster indenfor pædofili, skal søge behandling, må han ikke udstilles – men hjælpes.

Og så er der en anden vinkel på problematikken. Hvad med de mænd, der bliver anklaget for incest – men som er kendt uskyldige? Som jeg ser samfundet idag – så kan en uskyldigdømt pædofilianklaget mand aldrig nogen sinde blive renset.. fordi emnet er så betændt – og stemningen så ophidset.

Der er ingen tvivl om, at skulle en pædofil mand få fingrene i nogen af mine børn, ville jeg ganske enkelt ikke vide, hvor jeg skulle starte. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg ville have lyst til at slå ham ihjel .. men det er selvtægt. Vi bliver nødt til at have tiltro til vores retssystem. Naturligvis skal en mand, der smadre en piges liv, kunne få længere straffe end 16 måneder – men hvis man nu ser helt nøgternt på det – hvor længe er så rimeligt? Hvormeget af straffen er hævn? Og skal vores retssystem være baseret på hævn alene? Som jeg ser det, er det Amerikanske retssystem baseret meget på hævn – og det er ikke misundelsesværdigt.

Handler det kun om vores følelser af hævntørst? Eller handler det også om, at få manden til at blive resocialiseret – med sine pædofile lyser under kontrol?

/ Mine meninger

16 Replies

  1. “At det er grotekst at man kan misbruge et barn i f.eks. 5 år ” skriver du. Men her stopper lidelserne for ofret ikke. De varer oftest ved resten af livet og det samme gaelder for ofrets naermeste. Jeg synes der er alt for lidt fokus paa boernene det gaar ud over, og alt for meget fokus paa de “stakkels” paedofile. Jeg mener, at der er noget galt med et samfund der vaegter boernene saa lidt at en paedofil ikke automatisk faar den haardereste faengselsstraf der findes (og som efter min mening er alt for lav i DK).
    Jeg tror ikke noedvendigvis der er tale om haevn, naar folk oensker haardere straffe, men maaske er det et oenske om at beskytte vores boern som jo ogsaa er de svageste i vores samfund og ikke kan beskytte sig selv. Chancerne for at en paedofil bliver “kureret” er meget smaa, og konsekvenserne er jo enorme for det barn det gaar ud over hvis han begaar endnu et overgreb. Jeg er selv bosat i USA, og ser nu ikke vores retssytem som baseret paa haevn, men naermere forebyggelse og beskyttelse af borgere. Jeg forstaar slet ikke hvad vores samfund skal bruge et menneske til der misbruger boern paa den mest utaenkelige maade.
    Maaske det er en haard holdning at have, men jeg er ikke villig til at tage chancen, at det er min datter der er det naeste offer for en mand som allerede har vist os at han er i stand til misbrug. Jeg synes hellere at resourcerne skulle bruges paa de boern der er blevet misbrugt end paa at finde en behandlig der maaske (og kun maaske) kan helbrede misbrugeren.
    Og saa lige til sidst – jeg er enig med dig i, at vi skal lytte til vores domstole. Men – vi skal ogsaa vaere kritiske, ind imellem skal selv vores retssystem vel ogsaa opgraderes saa det passer til den udvikling vores samfund gennemgaar. Mange hilsner fra Gitte (en tidligere Vaerloese borger)
    PS. undskyld de manglende danske bogstaver, jeg har ikke noget dansk tastatur.

  2. Som jeg ser det så hjælper en fængselsstraf ikke en pædofil – ligemeget hvor lang den er. Og det ændrer jo heller ikke på at de er pædofile.
    Synes en behandlingsdom ville være langt mere passende – men det synes jeg i øvrigt gælder for langt de fleste kriminelle.

  3. Nu har jeg jo pædofilien meget tæt inde på livet. Alt for tæt. Og jeg kan ikke klart nok, give udtryk for, hvor lamt retssystemet virker, når man er mor.. Hvor lamt det virker, at gerningsmanden får lov til at gå fri indtil der er tid i retssystemet.
    Behandlingsdom? Virker det? Jeg tvivler, for det handler om sexualitet og den kan ikke behandles. Medicinsk kastration, tror jeg er vejen frem.

  4. også jeg mener at medicin kastration må være løsningen. DOG bør der oveni gives en domsafsat fængselstraf da pædofili er forbudt!!!!!!
    Ydermere skal der falde en sum penge til den misbrugte. Jeg ved godt at penge ikke hjælper, men måske kan den pædofile bedre forstå det hvis et går ud over pengepungen.

  5. Når vi er ude i det så groteske og extreme så er vores reaktioner og domme jo et eller andet sted, nødt til at følge med. Du spørger “hvor lang en straf er rimelig?” – Hvor lang en straf har offeret fået? I nogle tilfælde er det livstid, andre kan redde sig en ok tilværelse, men er ok godt nok? Tror desværre pædofili er så sygeligt og langt ude at de nok slet ikke kan betragtes som værende mennesker – måske er “sindsyg” en rigtig label, men det betyder ikke de skal fratages straf – hvis du spurgte mig ville alle der bare nærmede sig deltagelse skulle lukkes inde og frarøves al menenskelig kontakt på livstid – jeg har ikke lyst til at skulle leve med dem i min verden og det er ikke mig der er den krænkede og afvigende. Det kan godt være jeg ikke efterlader meget plads til mangfoldighed her – dette er ikke et udtryk for min generelle mening om noget, kun min mening om pædofile. Jeg mener helt ærligt ikke der er plads til dem i hverken den frie verden, de lukkede afdelinger eller i behandlings systemet. Smid nøglen væk!

  6. Jeg læste Peter Petersens udtalelserne i Politiken, hvor han til sidst konkluderede, at hvis mennesker, der mener, at pædofile får straf nok, får smadret deres vinduer, så var det okay.. at der røg en rude eller to.
    Hvor stopper vi?
    Det ER grotekst at ofret f.eks. får 70.000 kr i erstatning – det dækker ikke vedkommendes psykologbehandling. Og det ER grotesk, at en krænker, kan gå rundt i lokalsamfundet og afvente en meget kort fængelsstraf.
    Jeg synes bare det er lige så grotesk at slå krænkeren ihjel! Og det er der, den ulmer lige nu.
    Jeg tror nok, det jeg selv ville føle var rimeligt, er nogle bødedømme, der vitterligt er penge nok til at hjælpe pigen videre – og en behandlingsdom uden tidsramme til krænkere.

  7. Erstatning betales sjældent af lovovertræderen, desværre. Jeg tror det ville gavne at vide hvad en pædofil synes er skræmmende nok til ikke at krænke nogen, men i stedet lade sig indlægge og behandle inden skaden sker.

  8. Det er et godt spørgsmål. Jeg tror bare meget af denne diskussion er affødt af lede over den mand fra Tønder, der stod frem på tv og mente, at 16 måneder da var ALT for længe – og at han selv ikke skulle i spjældet – fordi han havde diarre – samt at erstatningen var for høj. “Det er jo en halv bil” sagde han. Idiot.

  9. Jamen, hallooo. De pædofile mener jo netop ikke, at de har brug for behandling!! At børn har samme sexualitet som os voksne. Og at børnene ikke tager skade af det der sker med dem.
    Jeg kan sagtens forstå, dem der øvre selvtægt. Har selv stået med kniven i hånden og tænk “det er SÅ nemt, nu slår jeg ham ihjel”, eller få nogle suspekte typer, til at banke ham huden fuld.
    Men jeg valgte at tro (naivt?!), at “systemet” vil tage hånd om straffen af ham der ødelagde MIN datter. Søregeligt, men sandt: Han er stadig på fri fod, en dommer mente ikke han var til fare… Dagens Danmark i en nødeskal.

  10. En behandlingsdom er jo netop uden tidsbegrænsning – og dermed er der mulighed for at tage hensyn til, hvad manden føler. Så vidt jeg har forstået findes der to kategorier af pædofile – der findes dem, der godt selv er klar over, at det ikke er smart – og de kan behandles med en rimelig sandsynlighed for helbredelse (ifølge et P1 program jeg hørte forleden).
    Og så findes der dem, du skriver om, der mener at alle vi andre er gale på den.. De menneskers behandlingsdom ville jo alt andet lige blive ikke bare lidt men MEGET længere end den anden kategori.

  11. Man skal huske på at man ikke kan straffe den pædofile, blot fordi at han/hun er pædofil. Det er kun i det øjeblik at vedkommende fortager et overgreb eller overstræder straffeloven at han kan/hun og skal straffes. Desværre er der gået for meget heksejagt i at finde frem til de mennesker (som i øvrigt altid har været her) at man angriber alle, man kan sætte i bås som “måske værende” og viser noget i den retning. Desværre har nogle børn også bevidst misbrugt denne frygt for på denne måde at nå mere interesse omkring sig, hvilket man kan læse mere om på denne hjemmeside http://www.123hjemmeside.dk/BakkegaardsskoleniGentofte . Selvom man frygter dem alle vegne , gør man desværre ikke noget for at forebygge problemet. Det går det endnu mere forrykt

  12. Hej alle .
    En stor fejl er sneget sig en i diskutionen for i følge danske lov så er det IKKE forbudt at være pædofil, men det er forbudt at krænke børn. Man kan sagtens sidde derhjemme eller sammen med andre og fantasere om børn og sex.
    Det er ikke forbudt . Foreksempel har de pædofile selv oprettet en hjemmeside , hvor de offent har forsvaret deres lyster og selvom mange har ville forbyde den slags er det ikke lykkede at få den forbudt . Alt de så har mødt stor modstand og stoppet den er noget andet
    Men at udleve sine fantasier , d.v.s at krænke børn er naturligvis forbudt i følge loven . Lidt af det samme kan siges om nynazister ( som bestem hellere ikke er fortaler for pædofile og andre “fejl skabte” mennesker ). De må godt sidde derhjemme og fantasere om udrydning af andre mennesker, men må naturligvis ikke gå ud og udleve det .
    Med hensyn til at benytte medicin for at tage sex- driften fra hovedsagelige mænd benytte dette i stigende omfang . Medicinen er ikke skadelig men kan hjælpe personerne til at få afledt deres behov og man kan herefter sætte en med en terapi behandling, hvis altså den dømte ønsker det eller dømmes til det og der er måske der fejlen ligger, at man ikke dømmer disse mennesker til en behandling.
    For ofte ligger der andre og alvorlige ting til grund for at disse mennesker udøver denne adfærd overfor børn . Men ibland disse mennesker findes også retarderede mennesker som ikke kan helbredes og her kan medicinene være en stor hjælp .
    Man vil aldrig kunne udrydde pædofili men forsøge at begrænse det ved hjælp af oplysninger . Desværre bliver disse oplysniger ofte fejl fortolket således at de skader meget mere end de gavner . I Danmark bliver ca 75 % af sagerne ,der rejses for bl.a. blufærdigshedkrænkelse bortfaldet, da der ofte ikke er hold i dem og det er en skandale for alle parter .
    Børn & Unge nr. 01 / 2006
    forbindelse med at over 30.000 har skrevet under på en appel til justitsminister Lene Espersen om at skærpe straffen for seksuelle overgreb mod børn, får denne handling smag af “middelalderligt karakter”.
    Den minder om heksejagten, som foregik i ca. 1600 tallet på nogle af datidens “afvigere” de syge og retarderede mennesker. Mennesker skal på trods af deres handikap ikke udstilles, men tilbydes den rette hjælp.
    Disse mennesker bør tilbydes bedre behandlingsdomme frem for blot at straffes på tid. Kravet om blot at ville skærpe strafferammen er i sig selv ikke en hindring for en eventuel gentagelse af et eller flere nye overgreb. Folk kan sidde inde med de samme tilbøjeligheder i mange år, hvis ikke de bliver behandlet for dem. At sætte ansigt og navne på dømte pædofile og offentliggøre dette – tvinge dem til tvangskastrering vidner om en mangel på forståelse for dette emne, som nogle ikke mener, at samfundet kan tage vare om . Man skal huske, at i de grove tilfælde tilbyder man faktisk “medicinsk kastration” som en del af behandlingen.
    Dette skilter man bare ikke med i offentligheden. Dette gælder i sager om både overgreb og voldtægter af særlig grov karakter.
    At udstille nogle gavner ikke noget og ville i værste fald føre til, at flere ville tage loven i egen hånd. Hvem skulle i øvrigt ikke også udstilles? Hvad med spritbilisterne? De har jo mange flere drab og lemlæstelser på samvittigheden. Jeg kan godt forstå, at man forarges over en sag som den fra Tønder, selvom ingen kender årsagen til de milde domme endnu og via underskriftsindsamlingen ønsker at straffene sættes op. Men heksejagt bryder jeg mig bestemt ikke om. Så dumme må vi trods alt heller ikke være.

  13. Hvad med mig, jeg blev misbrugt fra jeg var 10 år til jeg var 13 år af den samme mand i vores by. I dag er jeg 43 år, pædofil og lige til rotterene rent følesesmæssig.
    Hvis man snakker om dødsstraf, ja så ville det sikkert være bedre at det var sket den gang. Jeg føler ikke jeg selv er skyld i at jeg er blevet pædofil, men husk nu når i fordømmer os pædofile, det er jo ikke ulovligt at være pædofil, det er den handling man gør hvis man ikke kan styre sine følesle.
    Hvad synes i om børn der bliver moppet i skolen? det er sku da skide synd for de stakkels børn, det er lidt det samme med os pædofile – vi er også bare børn der bliver moppet af jer “voksne”
    Og så lige en erklæring som nok de færeste vil tro på. Jeg og næsten alle pædofile elsker børn over alt på jorden og vi ønsker bestemt ikke noget ondt for nogen, desværre er der nogle enklte pædofile der fejlaktig tror at børn godt kan lide sex,

  14. Først vil jeg gerne takke dig som har lagt emnet ind, fordi du rammer plet når du siger der er en heksejagtstemning.
    Præcis som Martin har jeg været offer som barn, og har nu helt utvetydige seksuelle lyster mod børn. Jeg har lært at ignorere dem eller hvis det bliver umuligt at ignorere lysterne, sørger jeg for ikke at komme i en situation hvor min omgivelser mærker den side af mig.
    Skammer jeg mig over det? Nogen gange, mest efter at jeg har haft slette tanker mens jeg har sex med min kone.
    Burde jeg søge behandling? Ja, men der skammer jeg mig for meget til at gøre, foruden at jeg for alt i verden ikke vil stemples.
    Betyder det noget for min hverdag at jeg er pædofil? Ja og nej, engang søgte jeg på børneporno, fordi jeg ikke kunne lade være. Det var et fix, der gik typisk et sted mellem 3-6 måneder imellem at jeg søgte efter det og downloadede. Jeg skammede mig frygteligt efter jeg havde gjort det, for jeg følte mig ond og svag. Nu kan jeg lade være, på grund af min alder og mindre sexlyst, med at downloade børneporno, men de billeder jeg har set, er stadig i min hjerne, og de vender tilbage…
    Men tænk over dette, sex er stadig en stor del af mit liv, som jeg nyder, jeg vil ikke steriliseres, foruden at min kone ville blive straffet hårdt på den konto også.
    I tænker måske at min kone vil forlade mig hvis hun vidste hvad som foregår i mit dystre sind. Jeg har fortalt hende alt omkring det, og hun skulle på det tidspunkt bruge lang tid, og mange samtaler på at kunne forstå hvorfor og dermed også tilgive mig. For hun ved jeg ikke er noget ondt menneske.
    Hvordan har jeg det overfor ham som krænkede mig? Jeg har tilgivet ham fuldt ud, noget som krævede jeg blev omkring de 30 før jeg kunne tilgive ham fuldt. Jeg kunne tilgive fordi jeg har en forståelse… Han ønskede mig ikke noget ondt, men var drevet af noget som var stærkere end ham. Jeg er blot heldig jeg har haft et bagland som har lært mig om hvad der er rigtig og forkert, og gjort mig stærk nok til at vælge de rette beslutninger.
    Håber du kunne bruge mit svar til noget…

  15. Jeg synes faktisk i rejser nogle spørgsmål, som fortjener at blive belyst endnu mere.
    For ofrene.. dem har hele verden så ondt af. Ofrene er netop dem, der kan få alle op af stolene. De stakkels, stakkels børn, der bliver ødelagt.
    Mens de pædofile er synderne – skambærerne.
    Problemet er bare, at ofrene bliver pædofile! Det er jo sådan det hænger sammen. Dermed er dem, vi sådan kæmper med næb og klør for at forsvare, de samme, der senere, giver os grund til at kæmpe.
    Løsningen må være midt imellem. Løsningen må være, at samfundet i højere grad har respekt for, at mennesker, der har lyst til børn seksuelt, er ofre.. har været krænket. At lysten til sex med børn, udspringer af det misbrug, de har været udsat for. At man har krav på hjælp.
    Jeg tror, der findes et UTAL af mænd og kvinder ,der har det som ham, der har skrevet lige ovenfor dette indlæg. Mænd og kvinder, der har tænkt tanken – der tænder på tanken, men som bruger hele livet på at holde tankerne nede, fordi omgivelserne støtter og hjælper dem til at vide, at det ikke er acceptabelt eller muligt.
    Men vi bliver nødt til at kunne hjælpe disse mennesker – uden at pege fingre af deres lyster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *