"Hvis jeg skal arbejde over idag – vil jeg havde en underskrevet kontrakt med betingelserne, før jeg bliver" forklarede jeg min kollega og chef igår inden dagen startede rigtigt. Jeg har arbejdet over et utal af gange efterhånden – og jeg havde luret at dagen imorgen ville blive een af dem. Men jeg har aldrig fået noget for det – og når jeg har nævnt noget om det, er det blevet slået hen med både det ene og det andet. Nu havde jeg besluttet mig. Jeg gider ikke være til grin mere.

Da klokken var 16 lå der ihvertfald 4 timers arbejde på mit bord. Jeg blev faktisk lidt længere. Jeg blev så jeg var sikker på, man ikke kunne påstå – på nogen måde – at jeg ikke havde nået hvad der var rimeligt på 8 timer.

"Vi kan da godt finde ud af at du får overtidsbetaling – om tre uger – jeg lover, det skal nok gå iorden", var det sidste min kollega sagde til mig, da jeg gik ud af døren. Men der var ikke noget på skrift af nogen slags – så jeg gik hjem kl. 16:30

Jeg er en af de her slags vattede mennesker, der undervurderer mine egne evner og mit eget værd. Uanset hvad, var det et skridt i den rigtige retning for mit selvværd – og for min selvforståelse – at jeg ikke brød ned og sagde "Ok – vi tager det om tre uger" Jeg har lært noget. Der er ingen, der takker een for at man er ydmyg og ikke siger fra. Tværdimod – så udnytter de det bare igen og igen.

/ arbejde

4 Replies

  1. Godt brølt løve!!!! Måske de 3 uger bliver snart med den attitude – det håber jeg for dig.
    Knus Dorthe

  2. Hvor jeg dog genkender det… Der er så mange, der slet ikke er brug for på arbejdsmarkedet, at det mindste, man kan gøre, hvis man er blandt de “heldige”, da er at arbejde godt og vel dobbelt så meget, som man får løn for… Been there – done that! Fik ikke en skid ud af det – udover et spoleret helbred. Men det er så pissesvært at sige fra – hvorfor mon?

  3. SÅDAN Pernille! Ingen skal arbejde gratis.Jeg er også nået dertil hvor jeg ikke bare gider at gøre alt hvad andre beder mig om. Men det er en lang proces og sikkert ikke uden omkostninger at sige fra. Men du har ret i at man får større selvværd af at være tro mod sig sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *