Uha – jeg kunne mærke, da jeg sagde det, at jeg efterhånden er godt irriteret.

"Undskyld men altså : Jonathan BRUGER IKKE sut." Hvis jeg havde holdt havde det været ok, men jeg fik hvislet ".. Nu har jeg sagt det 8 gange." Den sætning, fik jeg sagt lige vredt nok.. og det hjalp da også da jeg fortsatte "Jeg vil bare blive meget ked af, hvis han begynder at bruge sut nu - når han er næsten 2 år"

Pædagogmedhjælperen glattede godt ud "Ja.. men brugte han ikke sut i starten" og jeg anlagde mit venlighedsmil og sagde "Jo -altså I gav ham sut nogen gange – og så forklarede jeg, at han ikke bruger sut" Det var pædagogmedhjælperen helt på det rene med. "Det ville også være dumt hvis …" sagde hun og fortsatte "Han bruger den heller ikke – han ligger bare med den i hånden."

Seriøst: Jeg sagde, at Jonathan ikke brugte sut, før han startede TO gange. Jeg sagde, at Jonathan ikke brugte sut 2 gange den første uge og een gang anden uge. Jan sagde at Jonathan ikke brugte sut een gang. Igår fortalte jeg den nye pædagog på stuen, at Jonathan ikke brugte sut - efter jeg havde fået ham op fra krybben, hvor der lå en sut. Sutten placerede jeg på bordet.

Hver gang, jeg tager Jonathan op fra krybben, ligger sutten der. Halvdelen af de gange, jeg giver Jonathan tøj på, hænger sutten på hans plads.

Her til morgen lå sutten i Jonathans kurv.

NU er jeg træt af det. Jonathan er – efter en lang periode, hvor aftenputning er gået rigtig godt,- blevet ufattelig svær at lægge. Han græder og klynker. Men det er jo klart, hvis knægten har fået den opfattelse at søvn=sut.

Men hvad gør en klog?

I mit vrede indre, har jeg skrevet sedler til hans kasser, hvor der står "Jonathan bruger IKKE sut." Jeg overvejer at klistre dem op, overalt hvor Jonathan måtte færdes med sut.

 

/ Vuggestue

5 Replies

  1. Se uden tvivl, det er lettere for dem hvis han brugte sut. Sut for dem, er lig med RO! Og det kan pædagoger godt li’, for det gør deres arbejde nemmere. Men så er det bare de ikke tænker på, hvad det kan udvikle sig til derhjemme! For derhjemme kan sutten også godt være lig med uro, pylren, og lidt for meget afhængighed – og det er absolut ikek sjovt for forældrene! JEg forstår udemærket din reaktion og jeg synes det er OK at sætte sedler op!

  2. Jeg ville bede om et møde, især hvis du ikke har haft tre måneders mødet endnu (har ikke læst om det *S*) Når du ikke vil have at han skal have en sut så skal han bare ikke ha den. Heller ikke selv om de syyntes det er lettere eller at han “bare” holder den i hånden. Har han ikke en bamse han kan sove med i vuggestuen, så kan han jo få den i stedet for. Held og lykke med det. Knus Carina

  3. Hej Søde,
    Jeg forstår godt din irritation, men jeg “nægter” alligevel at tro, at Jonathan har fået den sut (hvor har de den fra??), fordi det er lettere. Det er jo ikke lettere at putte et barn med en sut, hvis det barn ikke normalt bruger sut. Mon ikke der sker det, at en eller anden ikke har hørt, at Jonathan ikke bruger sut, og derfor har fundet en frem til ham. Den næste der tager ham op , ser sutten, tror det er normalt og næsten gang den person putter Jonathan husker han/hun, at der har ligget en sut i krybben sidst, og finder derfor en.
    Hvis jeg var dig – så ville jeg i eftermiddag gribe fat i en fra personalet og spørge, hvordan de selv mener, at I undgår, at Jonathan får sutten – som han jo ikke bruger. Foreslå det med sedlen – bed om at det bliver skrevet på fremmødelisten (den vi selv har, der er der plads til beskeder, hvor man f.eks. kan skrive sådan noget), bed om, at det personligt bliver sagt til alle dem der har med Jonathan at gøre i løbet af dagen osv.
    Som sagt, så forstår jeg godt din irritation, og det ville bestemt være hul i hovedet, hvis han begynder at bruge sut nu, men efter hvad jeg kan huske, så har du selv fortalt, at det er et lidt rodet hus med stor udskiftning i personalet i øjeblikket, så der vil næsten automatisk være huller, hvor der bliver glemt en besked – så som “og så husk lige, at Jonathan IKKE bruger sut”. Summasumarum – jeg tror ikke de gør det for, at irriterer hverken dig eller andre forældre, så en snak om hvordan de løser problemet er nok på sin plads.
    Knus Dorthe

  4. Ja, jeg siger: sæt en gul post-it label i panden på drengen, med det glade budskab: Jeg bruger ikke sut! Eller få trykt en masse trøjer og t-shirts med “just say NO – jeg bruger ikke sut” på… men ellers synes jeg, de andres forslag også er okay 🙂 kh julie

  5. Ha ha ha…ja humoren har du da ikke glemt, Julie…Jeg er vild med t-shirt, forslaget!
    De andre forslag er nu heller ikke så dårlige…Jeg har desværre ikke nogle at tilføje, andet end det.
    Knus Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *