Nu er min styrketræning efterhånden så indøvet, at jeg skal til at have lidt flere øvelser. Og eftersom maven SAGTENS kan tåle at være mere øm, bad jeg instruktøren derned finde nogle øvelser til mig.

Og nu blev jeg så introduseret til to nye torturinstrumenter. De instrumenter, jeg er vant til, er lavet på en måde, at man ikke rigtig kan komme til skade. Man kan måske tabe vægten – men det vil der ikke ske noget ved, fordi vægten ligger ved siden af.

Den første øvelse så faretruende ud. En bænk har to "håndtag" til fødderne og så gælder det ellers om at lave mavebøjninger i fri luft. Fra numsen og ud til hårrødderne, er der ingen støtte – andet end mavemusklerne. Jeg ligger bare i luften – med fødderne som støtte.."Du skal kun ud i ret vinkel – ikke overstrække" .. og jeg gjorde som jeg fik besked på – og kunne godt mærke, at mine mavemuskler i DEN grad blev rørt. Målet er 3*12 sæt på den. Idag blev det til 2 gange 12 sæt – og så en MEGET lang pause – og så 6

Torturmaskine nummer to stod ved siden af. Jeg skulle hænge i mine underarme – og holde fast i et håndtag med hænderne – og så lige svinge mine elefantskanker op til maven. Igen var mit mål 3*12 – men det fik jeg så hurtigt revurderet 🙂

Øvelserne er liiiige lidt for sværer begge to – hvilket er godt – for så er der nogen at træne op.

Mavemusklerne må gerne blive markeret – selvom der endnu er langt igennem mit fedtlag..

/ Træning

7 Replies

  1. Hej du,
    Jeg tillader mig lige at blande mig igen:-) Nr to øvelse, start med at gøre det med bøjede ben altså 90 grader i knæene – det er stadig en god øvelse!!! – når du bliver lidt stærkere så tager du så mange du kan med strakte ben og derefter fortsætter du op til 12 med bøjede. Sådan har jeg gjort, og du har jo set billeder af min mave i 1992 – så stol bare på at det virker:-)
    knus
    Kristina

  2. Jeg havde helt bukkede ben – og det var alt rigeligt 🙂 Men det er lidt fedt med øvelser, hvor man kan mærke, efterhånden som man bliver bedre 🙂 Den med de strakte ben er HELT umuligt med mit nuværende korpus…

  3. Jeg vil også blande mig! 😀
    Den øvelse du viser et billede af, er altså MEGET svær at lave hvis du skal ramme mavemusklerne. For at bruge maven aktivt skal du krumme i ryggen, hvilket man har en tendens til ikke at gøre i den maskine. Forestil dig at du skal have skuldrene ned mod hoften. Ellers bruger du kun maven statisk, og trækker med hoftebøjeren, hvilket du ikke får noget ud af – måske ondt i ryggen.

  4. Husk nu også at knibe godt i bækkenbunden inden hver gang, og go’ fornøjelse med at finde din mave. Knus Carina

  5. Yep – Morten har ret, det er desværre en af problemerne med mange maveøvelser – det gælder altid om at “krumme ryggen” – næsten. Men altså gør man det rigtigt er der vaskebrædt i vente;-)
    knus
    Kristina

  6. Uha – jeg kan godt mærke mine mavemuskler idag. Jeg kan godt regne ud, at det ikke er øvelser, jeg skal lave til jeg segner -netop fordi der så ikke er kontrol nok med bevægelserne.
    Gælder det med at krumme ryg også på den bænk, hvor min ryg bare svæver i luften, og jeg skal løfte mig selv i mavemusklerne?
    Mange tak for jeres gode råd! Dejligt at have sine egne personlige trænere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *