The day after tomorrow… Åhh.. Jeg ELSKER en go katastrofefilm.. Sådan een, hvor man sidder og taber popcornene, fordi man næste kan mærke døden puste een i nakken "Det kan også ske for dig". Det var så ikke lige det jeg fik 🙂

Efter at have læst Nevil Shutes "Ventetid" der handler om, hvordan mennesker i Australien venter på at atomskyerne kommer til Australien – og alle ved de skal dø havde jeg det helt vildt underligt. Jeg arbejdede i en butik på det tidspunkt – og jeg skulle virkelig passe på ikke at forære ting væk for "vi skal jo dø lige om lidt" .. Jeg var dybt rørt.

"The day after tomorrow" hedder det helt store hit i øjeblikket. Katastrofefilmen, der viser, hvad der vil ske, hvis vi bliver fanget af en ny istid.

10 minutter inde i filmen begyndte jeg ufrivilligt at sidde og grine. Jeg er ganske overbevist om, at de mennesker, der har lavet filmen, ganske enkelt aldrig har levet i sne – eller ved hvad se gør. Første morskabsscene. Det sner – HELT VILDT MEGET… og en journalist rapporterer fra et supermarked, hvor folk hamstre.. og hvad hamstre disse mennesker så – der er ved at sne inde? VAND naturligvis! ØHHH..

På et tidspunkt skal vores helt kravle på et METALskib i ca. 20-30graders kulde. Han skal sætte sine bare våde hænder på rå metal. De fleste skandinaver har måske en fornemmelse af, hvad det gør ved huden. Om ikke andet, så kan de fleste regne ud, hvad der sker, hvis der bare er 4 frysegrader – og man f.eks. prøver at slikke på en lygtepæl.. DUM ide.. Men vores superhelt har vist ekstraordinær go varme i fingrene .. For selv uden hanske på den ene hånd, klare han sig igennem – uden så meget som at ømme sig.

Eller da en 30 meter høj (og fantastisk flot lavet) flodbølge rammer New York. Vores superhelt griber fat i sin "soon-to-be" kæreste og kaster hende ind gennem en svingdør i sidste sekundt – der måske ligger i 2 meters højde.. Uha – det var heldigt.. For en 30 meter høj flodbølge kan ikke komme igennem døren !!

Eller senere da alle mobiltelefoner ikke længere virker. "De gammeldags telefoner køre med strøm i telefonkablerne.. Sådan en kan virke endnu" siger vores superhelt – og kaster sig ned i de ISkolde vand, der fosser ind i stueetagen. Heldigvis er telefonen kun HALVT oversvømmet med vand.. så vores helt tager telefonen og ringer.. Og heldigvis virker telefonen.. og det bliver den faktisk ved med – mens vandet stiger – selv da det eneste af telefonen, der endnu er over vandet er HALVDELEN af telefonrøret – virker telefonen endnu.. Uha.. de amerikanerer .. de laver altså solide telefoner.

Og så "moralen" ALLE mennesker i den film var helte.. Og hvilke helte.. Faktum er at ½ af jorden bliver overdænget med is. 150 MILLIONER mennesker skal dø – hvis de ikke immigrerer til Mexico (der forøvrigt insisterer på at se pas – selvom der er 150 MILLIONER mennesker, der går over grænsen. Det er altså en seriøst arbejdende paskontrol – skulle jeg hilse og sige) Vores helts mor har ikke rigtig den store rolle i filmen – så hvordan får vi hende til at være helt? Nå ja – vi lader hende være kræftlæge – og så finder vi en dreng på 8 år- der er skaldet og enormt syg af kræft – og så lader vi kræftlægemoren blive tilbage med dette stakkel, stakkels barn – hvis forældre ikke er til at kontakte. Det er så hovedløst utænkeligt og tåbeligt at det ikke er til at holde ud. Der kommer naturligvis også en ambulance til dem, så denne heltemor bliver reddet i ABSOLUT sidste øjeblik – og selvom der er total kaos i trafikken – så kommer ambulancen mirakuløst frem til Mexico. Sjovt nok høre man ikke hvordan det sker.

Skide go film – bare ikke af de rigtige årsager.. Den var ganske enkelt så spækket med fejl, at det blev hovedformålet med filmen: Find FLEST fejl..

/ Film

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *