"Åhhh … en lille een" – den hørte jeg mere end een gang i går.

For ti år siden var min kæreste med til vores årlige julefrokost hos min mor for første gang. Sådan en ung mand, som han, var fattede hurtigt forkærlighed for min mors hjemmelavede snaps (Altså hun udvikler bare smagen i snapsen) og der sad hans svigermor .. Hende skulle han da lige drikke under bordet – det kunne da være morsomt.

Hvad han i sin iver for at drikke svigermor under bordet – ikke bemærkede, var glassenes størrelse. Min mor har nogle håndblæste glas. De er lige store "udenpå" men indeni er der stor forskel på mængden. Det ene glas har meget tykke "vægge" og derfor ikke ret meget plads til snaps. Det andet glas er der bedre plads til snapsen. Umidbart vil jeg gætte på forholdet 1:3.

"Har du smagt brombærsnapsen" ville min lumske mor sige – og "Skåååll" Hvorefter min søde kæreste fik drukket 1 genstand – og min mor fik 1/3 del genstand… Kæresten gav den ikke forlidt… "Men svigermor – du skal da ikke sidde og tørste" hvorefter han hældte et eller andet op til hende og erklærede sin skål med hende – den ene gang efter den anden.

Den aften voksede min kærestes respekt for sin svigermor. Han havde godt nok fået en svigermor, der kunne drikke igennem. Min kærste endte med at sove på gulvet i stuen.. Han havde alvorlige tømmermænd dagen efter.

Der gik flere måneder, før min mor barmhjertet sig – og fortalte ham, at da han havde drukket omkring 21 genstande på en hel aften (fra kl. 17 til klokkn 3-4 om natten) – så havde hun "kun" fået 7 genstande – selvom de havde skålet sammen hver gang.

Den julefrokost var vi til i går – og det er altid hyggeligt. Men … min kæreste havde bestemt sig for at han kun ville drikke en enkel øl i går – af sympati for mig.. Og jeg.. Jeg havde besluttet mig for at tage et lille glas glögg og så een almindelig øl .. for ikke at være helt udenfor. Så vi sad, som de eneste, og var vanvittig ædru, mens resten af holdet arbejdede sig igennem 26 forskellig slags snaps.

Og det fattede "drukkenboltene" bare ikke.. "Men du er jo ikke gravid – han kan da godt tåle det.." "Nej – jeg vælger ikke at drikke -for jeg ammer – og han har ikke godt af det" … "Åhhhh… han sover såment bare godt på sådan en ssssssnapsss".. eller.. "Jamen – så må du da også få vænt han fra brystet!!" (Ja – men måske ikke lige i aften… ) Der var INGEN forståelse for, at jeg ikke kan drikke, når jeg ammer. Jeg kan også godt huske, at "reglerne" var mere lempelige da jeg ammede min datter – men alligevel. Dengang drak jeg mig da heller ikke fuld på nogen måde.

Det mest absurte ved det hele er – at hele julefrokostholdet mente, jeg var frelst fordi jeg "kun" drak 1½ genstand.. Herinde i dette forum vil der være mennesker, der er dybt forarget over, at jeg ammer – og drak HELE 1½ genstand.

Men det må være mig der bestemmer, hvad der er rimeligt. Og min vurdering er, at hverken Jonathan eller jeg tager skade af 1½ genstand – men at ingen af os vil havde det godt med at drikke mere.

/ Mine meninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *