Det er ikke en spillestation. Det er en måde at lege på. En følelse, hvor det, at bevæge sig aktivt – og det at spille spil på fjernsynet – blandets godt og grundigt sammen.

Zumba er ikke bare en motionsform. Det er en måde at bevæge sig til, til en fantastisk musik med en rytme, der gør det umuligt ikke at bevæge sig. En intensitet, der gør det svært ikke at smile imens.

Photo

Kombinér de to, og du har en sikker vinder. Det var ihvertfald min første tanke, da jeg så spillet til salg hos min wii-spil-pusher. (http://www.coolshop.dk)

Jeg ved ikke om spillet helt lever op til mine forventninger. Der er go zumba i, ingen tvivl. Men undevejs er det som om det eneste, der rigtigt tæller pointmæssigt er det, at bevæge hofterne. Og når man kommer til cool down, forsvinder pointene ganske enkelt! Ikke synderligt hensigtigsmæssigt.

Så længe jeg vrikker min røv det bedste jeg har lært, får jeg besked på at jeg gør det godt. Også selvom jeg gør det stik modsatte af, hvad figuren på skærmen går. Det irriterer mig. I f.eks. “Just Dance” rammes der mere rigtigt i forhold til om bevægelserne i dansen udføres korrekt. Samme kontrol er der slet ikke i zumba.

Tilgengæld er serierne mere spændende at danse til, end serierne i videoen (som storforbrugeren af hjemmemotion naturligvis også har investeret i)

Konklusionen er, at jeg bestemt synes jeg får noget for pengene. Men det, at kombinere det, Wiien kan med det Zumba kan – det er ikke gået helt som det skulle.

På motionsfronten mener jeg, at Zumba er mit bedste bud på en work-out, ud af Wii Fit plus, Zumba, EA Active og Just Dance. Pulsen er høj og der er sved på panden.

Men i forhold til at udnytte Wiiens mulighed for at forbedre bevægelserne mv, så er Zumba den dårligste motion, jeg har. Feedbacken er ganske enkelt ikke korrekt på andet end hoftebevægelserne.

 

/ Wii iiiii

3 Replies

  1. Den har jeg faktisk set på. Men jeg troede ikke, det var noget særligt. Det må være næste køb.
    Udnytter den wiiens muligheder for at tjekke bevægelserne?

  2. Nej det gør den ikke, rent faktisk kunne det næsten lige så godt være en DVD – hvis det ikke var fordi du også bliver “tjekket” skal give mål og sådan. Og at du ved starten vælger hvilket område du vil træne (yoga/overkrop/underkrop/core/Cardio etc) og hvor længe du vil træne.
    Der er også en danse en (my fitness coach – dance workout) – og der har man minimum 1 controller (helst to hvis man har) men den er mere hugget op – og det irriterer mig ifht. den anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *