Jonathan og jeg synger og synge. Det siges, at være så godt for sproget. Hver aften bruger vi 30-40 minutter alene på det. Og vi nyder det begge to. Jeg prøver hele tiden at proppe nye sange på, selvom Jonathan er vildest med de gamle. Efterhånden har jeg lært, at hvis vi bare “gør noget ved sangene” så man skal gøre noget fysisk – eller noget, så reagerer Jonathan meget stærkere på sangen.

F.eks. Mariehønen evigglad. Den er Jonathan efterhånden blevet glad for. Når hun går på rababerbladet, skal Jonathan pege på bladet, der hænger over hans seng. Når hun har kolde tæer, skal jeg varme hans tæer – og når hun slår bankeslag på sneglehusets lille tag, skal vi sammen banke på sengegærdet. Jonathans favorit er alligevel når sneglen råber højt.. for så er det Jonathans pligt at råbe “KOM IND”

Vi synger også “lille og blød” som er en god sang vi lærte til rytmik. Den var rigtig sød. Den går sådan her:

Lille og sød
dejlig og blød
ligger du i mine arme
du er hos mig
jeg er hos dig
verden ka buldre og larme

lille og sød
dejlig og blød
ligger du her på min mave
du er hos mig
jeg er hos dig
du er et under en gave.

Problemet med den er, at der er 4 vers – og jeg kan kun de to af dem. Den får Jonathan til at blive helt sagelig – og stille – og er derfor genial til at runde af på.. og derfor ville det være dejligt, hvis der var to vers mere. Derfor: Kender du sangen?? Kan du så sige mig, hvad de sidste to vers er?

6-2-2017: Jeg fandt både noderne og teksten 🙂

/ Min søns sprog

3 Replies

  1. Jeg tror de sidste vers er:
    Lille og sød
    Dejlig og blød
    Ligger du under min dyne
    Du er hos mig
    Jeg er hos dig
    Himlen kan tordne og lyne
    Lille og sød
    Dejlig og blød
    Ligger du trygt på din pude
    Du er hos mig
    Jeg er hos dig
    Verden kan vente derude

  2. Uha – tak.. Dem har jeg ledt længe efter 🙂
    Det er altså een af de sange, der får pulsen til at falde helt ned – og automatisk giver een lyst til at aer sin elskede søn blidt over kinden.

  3. Ja det er en helt fantastisk sang. Så varm at man bliver helt rørt. Jeg har selv hørt den til babyrytmik og fandt din blog da jeg søgte efter den rigtige ordlyd. Efter lidt granskning af min hukommelse tror jeg dog den “sidste” linie er “vinden kan ruske derude”. Nogen gange synger jeg “regnen kan sile..” eller hvordan vejret nu er…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *