NU er jeg træt af venstre og regeringen. Rigtig træt af dem.

Hvordan kan komme med et "velfærdsudspil" der handler om, at man halverer dagpengene? "Jamen socialdemokratiet gjorde det først" Godt argument Børge.. Der er bare en lille bitte – måske ligefrem forsvindende forskel.. der dog tæller.

Da jeg var 21 år havde jeg en enkel måned (eller var det to?) Hvor jeg var på kontanthjælp. Jeg grinede min røv i laser hele vejen ned til banken!!!

Jeg var lige flyttet hjemmefra til en et værelses lejlighed på 30 kvm. For mig var det et helt kongedømme.. for jeg kom jo fra min eget værelse hos min mor. Af forholdsvis logiske årsager var min 30 kvm lejlighed ikke ret dyr. Det var en lejet bolig, jeg havde været skrevet op til i årevis. Jeg havde ingen udgifter – ingen mand – ingen forsikring (fordi man er ung og tror man kan klarer hele verden – og fordi man ikke rigtig ejer noget, der er værd at forsikre) – ingen pensionsplaner. (Pension?? Er det noget man skal bruge til noget?) – ingen børn. Kort sagt. Mine penge skulle række til, at jeg kunne få noget mad (hvilket jeg igen tit kunne få hjemme hos min mor – der lige pakkede en ekstra portion til mig til min fryser) og til huslejen. Og det var mere eller mindre alle de udgifter, jeg havde.

Jeg grinede hele vejen ned til banken, første gang, jeg fik kontanthjælp. (som bekendt er mindre end dagpenge!) På det tidspunkt havde jeg arbejdet som vikar, gratis foredragsholder og lign. og havde derfor ikke rigtig prøvet at have en fast indtægt.. Og nu sad den søde sagsbehandler gudhjælpemig og forærede mig alle disse penge "i kontanthjælp" så jeg "kunne overleve". Det blev sgu en festlig måned!

Den sagde Socialdemokratiet stop til for nogle år siden. "Alle unge under 25 år får kun ½ dagpenge" Det er hårdt og brutalt. Det er også unfair overfor dem, der har flere forpligtelser, end jeg havde, da jeg var 21. Men jeg kan sagtens forstå det. Da jeg fik et arbejde efter min kontanthjælp, fandt jeg ud af, at der godt nok ikke var mange basseøre til forskel på det, og på min kontanthjælp – for som forholdsvis uuddannet ung, så er der ikke mange penge i lønningsposen. Så den forstår jeg. Jeg er ikke vild med den – men det er ok. Unge på under 25 år har – i de fleste tilfælde – ikke så meget behov for penge, som dem over.

Nu skærer regeringen så i dagpengene yderligere.

Først og fremmest de "unge" op til 30 år. (Det er interessant hvordan begrebet "unge" bliver mennesker, der er højere og højere oppe i alderen)

Jeg fik min datter som 25 årig. Jeg ved, der er mange andre, der tillader sig den luksus, at få børn fra de er 25 til de er 30. Det kan jeg så forstå på regeringen, er en stor misforståelse. Det må man ikke. Ikke hvis man gerne vil kunne overleve!!

Som 25 årig BURDE man være kommet væk fra mors skørter. Det er ikke længere rigtig fedt, at komme hjem og få en lille frostpose med rester. Mange har fået sig en mand – og prøver at få en eller anden form for hjem op og stå. De tillader sig at have mere end eet værelse. De tillader sig at forsikre sig, at binde sig økonomisk. Hvis man så er så uheldig at være i den alder – og blive arbejdsløs.. Ja – så er det sur røv. For hvem – med bare en lille smule økonomiske forpligtelser (så kom telefon f.eks.) kan leve af ½-delen af dagpengene? Hvis man så har været SÅ dum, at man ligefrem har tilladt sig at få børn .. HA..

Men de er ikke de eneste, der skal straffes. Det skal de 55 årige også. Forestil dig at leve et helt liv på arbejdsmarked. F.eks. indenfor det offentlige. Forestil dig fyringsrunde nr. 87 i rækken – hvor en eller anden chef får øje på, at "hov – hun er da vist blevet lidt grå i betrækket". Forestil dig nederlagets dybde, når man tager sin taske og for sidste gang går fra sin arbejdsplads. Og forestil dig så ydmygelsen, når økonomien derefter SLET SLET ikke hænger sammen – og du til sidst i dit liv må finde dig et nyt hjem (hvis det kan lade sig gøre – for det kan det sjældent) du har råd til at betale. Forestil dig, hvordan denne 55 årige stolte kvinde må pakke alle sine ting ned i kasser – for at forære de fleste af dem væk, fordi hun ikke længere har råd til at have den lejlighed, hun har boet i hele sit liv! Den kvinde er jeg sikker på ligner ren grå guld, når hun endelig bliver kaldt til samtale.

Og når vi så er ved det? Hvad i al HELVEDE gør mennesker mellem 30 og 55 til noget særligt? "Der skal man have børn". Godt så.. men som sagt før – så er der mange, der tillader sig at få børn INDEN de bliver 30. Og koster børnene så så mange penge, at vi bliver nødt til at give ekstra i 25 år? Nå ja – for ellers har mor og far jo ikke råd til at give ungerne madpakker og frosne levninger indtil ungerne er 25 år!!!!

Jeg FATTER ikke, vi finder os i det.

/ Mine meninger

6 Replies

  1. Er det mig der har misset noget eller er der ikke “kun” tale om unge uden uddannelse? Så mange 25 årige med børn uden uddannelse kan der da ikke være i dette land – er de fleste ikke stadig opsat på at have en eller anden form for udd. eller job inden børnene kommer? Jo jo jeg har set “de unge mødre” på tv danmark – men de kan da ikke udgøre en voldsomt stor gruppe :o)
    Min klare holdning til alt i dette land er at så længe skatten er så høj burde det ikke være nødvendigt at skære i noget – men jeg kunne finde 1000 steder de må skære hvis de sætter skatten ned til gengæld.

  2. Nope – det er dagpenge generelt, sådan som jeg har forstået det 🙂
    De har kopieret det, den socialdemokratiske regering gjorde i sin tid – og det var netop at skærer i ALLES dagpenge, hvis fødselsattesten viste, at man var under 25 år.

  3. Er helt og aldeles enig med dig…! Selv retorikken/new speak’en er blevet helt igennem ubærlig…Jeg slukker konsekvent for Tv-et, når Hjorten (vore beskæftigelseminister) kommer på. Han er arrogant og nedladende i sin henvendelsform og så er logikken i de mange indgreb stik imod, hvad det jo i virkeligheden drejer sig om, jeg mener..nedsatte dagpenge hjælper jo ikke på, at der er strukturproblemer i samfundet…Er selv p.t. arbejdssøgende med dertil hørende offentlig forsørgelse – en situation, som i sig selv ikke er noget, jeg er stolt af og så skal man høre på, at man ikke vil…og at det bare gælder om at presse folk tilpas længe, så skal de nok lære det…osv. osv. Godt jeg ikke også oven i hører til i de to grupper, der nu står for skud..Men det skal sågu nok snart komme det også

  4. Jep – for lige om lidt er man “ung” til man bliver 40.
    Tilsidst er de eneste, der er ordentlig sikret, dem, der tilfældigvis har samme alder, som gennemsnittet i regeringen.
    Jeg forstår ikke ideen.. Man har allerede set, at folk bliver nød til at gå fra deres LEJET ALMENNYTTIGE boliger. De flygter om natten og er derefter bare boligløse. Det er både mennesker med og uden børn. Hvor stor chance er der for at “komme tilbage på arbejdsmarkedet” hvis man først er endt på gaden? Er man i den situation ikke mere interesseret i, hvor det næste måltid kommer fra? Og kan man overhovedet have en bankkonto hvis man ikke har en bolig?
    mange hilsner
    Pernille

  5. Er der nogen, der vil købe sig en datter? Har snart ikke råd til at beholde hende længere. Håber bare jeg kan købe hende tilbage når jeg bliver 25år, fordi kommer til at savne hende:( Fedt at betale det samme som alle andre? skat, kontigenter, licens m.m, og når man har brug for hjælpen. For man kun den halve hjælp af alle andre(over25år). Har haft fuldtidsarbejde siden jeg var 18 år, og er idag 24år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *