"Det er alle tiders fidus.. Kontoen har aldrig givet under 12% i rente – og normalt har afkastet ligget på omkring 25%" fortalte den lidt for salgsivrige bankmand mig for mange år siden. Min datter var 4 år – og hendes børneopsparing var rundt regnet på 12.000 kr… Jeg var igang med at flytte bank – og denne bankmand kunne ikke sælge mig produkter nok – lige fra forsikringer, kapitalpensioner og altså… min datters børnopsparing, der ellers stod godt og fint i en anden bank.

Den totalt ubegavede husmor – der selv mente, at hun var et geni til finans, regnede på det – og konkluderede højlydt "Ja – og hvis renten så falder yderligere – så kan jeg jo altid nå at sætte pengene anderledes" Den sleske bankmand havde lige fået solgt sit produkt.

Hvad den sleske bankmand så ikke lige fik fortalt – måske også en uvæstentlig detalje – var, at netop den kontoform måneden før havde givet NEGATIVT afkast – og i ret høje procenter. Den negative rente fortsatte – så da jeg 3 måneder efter modtog årsopgørelsen, var der ikke længere 12.000 kr til min datter.. NU var der pludselig kun 10.000

Jeg var virkelig rystet.

Året efter sætte vi ingen penge på kontoen – det turde vi ikke. Det er ikke sådan, at vi har lyst til at kaste penge ud af vinduet – og vi ærgede os meget over, at have "investeret" så dårligt.

Året efter var min datters børneopsparing pludselig kun 8000 kr værd.

Da jeg så den opgørelse opgav jeg. Jeg besluttede mig for ikke at se på det møj mere. Bare lade pengene stå.. Hvis vi tog pengene ud, ville vi heller ikke kunne nyde godt, HVIS der pludselig skulle komme afkast – og så ville vi også have erkendt tabet. Inden i mit hoved afskrev jeg de 8000 kr.

Og nu skal ret så være ret.

De sidste par år har jeg KUN hørt fra børneopsparingen een gang om året.. og de sidste par år, har jeg godt vidst, at når der kom brev fra den Danske Bank – så var det bare endnu en opgørelse. Kuverterne blev aldrig åbnet.

I starten af året sad jeg og regnede lidt på det. Jeg regnede med, at kontoen efterhånden ville være helt væk. Og nu ville jeg alligevel lige tjekke.. Få overført de sørgelige rester til en anden konto… Så jeg åbnede for første gang i flere år - årsudskriften.

Min datter har nu 20.969,- kr!!!!!!!!!!!!

8000 kr er vokset med 12.900 kr på 4 år. Det synes jeg nu alligevel er rimelig godt klaret! Rart med en posetiv overraskelse i ny og næ. Tager man tabsårerne med er det 8969 kr i rente på 6 år på 12.000 kr. Hvis man ser bort fra renters rente så er det en årlig rente på 12,45% (Og jeg VED godt, at rentes rente betyder meget netop i dette regnestykke! Men jeg gider ikke finde min regnemaskine frem 🙂 )

Den 20. januar blev der for første gang i rigtig mange år sat penge ind på kontoen igen. Nu har jeg overført de årlige 3000 kr. Så må vi se, om jeg fortryder det næste år.

 

/ Forbrugererfaringer

One Comment

  1. Ja det er jo lidt af et spil med den form for børneopsparing. Med lidt held står der en god slat den dag de skal hæves – og med lidt uheld, ja så havde været bedre at hæve dem året før….. eller vente til året efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *