Manden havde advaret mig: "C5 er en pengemaskine. Det handler alene om at få solgt så mange konsulenttimer, som muligt" .. men jeg glædede mig som et lille barn til at skulle bogføre i et mere "normalt" program.  Det var det, program, jeg ville have.. Fordi det program også kan pynte på CV (modsat "hjemmelavet bogføringsprogram"  det lyder sgu ikke så godt)

Jeg installerede cd'en, jeg købte for 100 kr – og sad og så på de koder, jeg havde fået fra firmaet. Koder, der har stået mig i 5500 kr.

"Indlæs koder" foreslog maskinen – og det synes jeg da var en god ide, i betragning af, hvor dyrt de havde stået mig. "koderne findes ikke i e-mail" Tak skal du have. Jeg sidder ellers og kigger på dem, tænker jeg. Nå – måske er det fordi jeg har videresendt koderne hjemmefra hertil – da de endte på en gal e-mailkonto.

Jeg prøver igen.. jeg prøver at gemme filen på computeren – og beder derefter programmet læse denne fil "filen eksisterer ikke" påstår programmet. Fra filen, der ikke eksisterer, skriver jeg så koderne ud. Jeg arbejder mig igennem forskellige muligheder – og finder det sted, hvor der skal indtastet koder. Nå ja – når nu lortet ikke selv kan – så er jeg da ikke mere debil, end at jeg selv kan taste. Ikke mindre end 15 koder bakser jeg med. Basker er her det rigtige ord – for felterne kan man ikke skrive i, med mindre man er heldig. Efterhånden finder jeg ud af, at det er fordi jeg skal trykke "enter" for at komme ordentligt ind i feltet.

Arrrhhh.. endelig. Jeg har endnu ikke kunne åbne mit program. Endnu ikke kunne starte mit nye program. NU skal det være.

Jeg åbner – og den første besked, jeg bliver mødt med er: "Koderne er ikke indlæst- indlæs nu?" Jeg undrer mig dybt og skynder mig ud for at se, om det er rigtigt. Næ.. De står fint hvor jeg efterlod dem.

Hmm.. Jeg prøver at læse dem over på en fil – og indlæse dem igen. Lukker ned starter op. Det giver nu ikke noget bedre resultat..

Nå – videre.. Det kan ikke passe… "Indtast regnskabsåret" Jeg ændre gladelig et 3'tal til et mere passende 6' tal.

"Fejl i start og slutdatoer" påstår programmet og kommer med en længere forklaring på, at startdatoen (underligt nok) skal være mindre end slutdatoen. Jeg prøver igen. Intet nyt under solen. Jeg prøver igen – og prøver nu at oprette det år, programmet selv foreslår. Det vil den HELLER ikke. Hmmmmmm

Jeg ved, at når jeg ringer, kører taxameteret.. Det kommer lyn hurtigt til at koste mig 1000 kr.. og jeg er endnu ikke INDE i det skide program. Jeg har stadig ikke tastet så meget som en kreditor - eller bogført en startsstatus.

Manden havde desværre ret – og jeg kan mærke i min mave, at jeg er ved at eksplodere af arrigskab: Dette her kommer til at koste os en aller helvedes masse penge i konsulentbistand.. For de har sågar låst for, at man overhovedet kan starte.. trods man har betalt.  

Måske skulle vi starte med at købe brugervejledningen – der også koster ekstra..

 

 

/ Forbrugererfaringer

8 Replies

  1. Og her gik jeg og troede at MicroSoft var nogle røvhuller, men Navision(er det ikke dem der laver C5?) får sgu da MS til at ligne Børnehjælpsdagen…

  2. Sikken noget vrøvl altsammen. Der følger faktisk en installationsvejledning med. Desuden har du to gratis opkald – så måske du skulle have benyttet dig af dem. Men ja – håber tavsheden skyldes at du endelig har fattet enten installationsvejl. eller knoglen og ringet. God vind og lyt ikke til gode råd vedr. Summesummeeteller andet-program. Hilsen fra en erfaren rotte

  3. Nope – der er INGEN installationsvejledning med. Vi fik udleveret en hjemmebrændt CD fra det firma, vi købte licensen af. Der ud over var der INTET. Vi har ingen bog, intet hæfte, ingen PDF fil, ingen folder – ingen introduktion eller dokumentation eller andet, der minder om noget, der kunne hjælpe.
    Og jo – naturligvis har jeg fået løst problemet efterfølgende. Jeg ringede til forhandlerede og forklarede ham, at det ikke kunne være rigtigt, hvorefter de sendte mig nogle nye koder på en e-mail – og disse virkede. Kun fordi jeg kunne dokumenterer, at jeg lever af bl.a at installerer programmer, fik jeg “min vilje” i form af en ny e-mail med koder, der rent faktisk fungrede. De startede ganske som forventet med at forklare mig, at “så måtte jeg have en mand ud og installerer det .. og det koster …. kr”
    Jeg har IKKE to gratis opkald fra min forhandler! Det ER tjekket. (For i så fald var de brugt) Jeg har benyttet mig af, at andre havde programmet – og at jeg ikke er tabt bag en vogn rent databasemæssigt -og derfor selv har kunne gennemskue konstruktionerne i programmet. Desuden har jeg været så heldig, at komme på et enkelt lille kursus gennem mit andet arbejde, hvor jeg kunne udvide min horisont i forhold til, hvad programmet evner.
    Men dertil skal så sige, at når skidtet virker er det et genialet værktøj. Jeg er idag glad for, at være overgået til C5 – selvom jeg godt kunne have undværet de første to måneder.
    Mange hilsner
    Pernille

  4. Du kan tror det er en aut. version. Og ALT er købt og betalt.
    Vi har netop IKKE købt C5 light, fordi vi har været vidne til – i et andet firma – hvordan man konstant og hele tiden gik “i stå” fordi man skulle købe nye moduler til tilpasning. Og hver gang kostede det en bondegård.
    Mange tak for tilbuddet 🙂 Det kan være du kan forklare mig, hvordan min balance kan være i ubalance – for det fatter jeg ikke. (Noget med opsætningen af de enkelte konti kan jeg regne ud)
    Men ellers er jeg kommet godt igang. Vi har lige afsluttet første årsregnskab – og er overgået til “år 2”.
    I det store og hele er jeg tilfreds – og kan godt se, det “smarte” – men det irriterer mig, at jeg ikke kan læse mig til yderligere funktion. Altså at der ikke følger en manual med – for jeg er sikker på, der er mange ting, der kan gøres nemmere, end jeg gør det.

  5. Hej du har ikke købt en aut. version
    der er jeg meget ked af hvior har du købdt den ??
    Normal koster den 2000.- for en start pakke C5 light og der er 2 gratis klip og manual med
    jeg vil gerne hjælpe dig så du for startet rigtigt – uden beregning
    Kris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *