Idag skal min datter til sit andet fokusmøde hos GoSupermodel. Hun glæder sig – og forstår hele den verden 100% Hun ved lige, hvad der skal udvikles – og hvem der skal gøre hvad. Hvad hun håber på er fremtiden – og hvad hun håber, der kommer på af nyt.

Model 1

Vi var derinde en gang før – og hvad man datter så som et magisk landskab fyldt med uendelige timer af leg og hygge, så jeg nærmere som et stort åbent kontorlandskab spækket til randen er programmører og supporterer. Ikke desto var jeg glad for det korte besøg.

For jeg tror det med, at børnenes fantasi stimuleres på internettet er noget vi i højere og højere grad bliver nødt til at erkende. I højere og højere grad er det herinde man leger, de lege, man før legede på børneværelset.

Og vi som forældre kan ikke bare sætte os med armene over kors. Det er en naturlig udvikling – og på mange måder en sund udvikling.. for vores børn får kompetencer på nettet – som de senere skal bruge til at netværke med – og til at forstå IT med. 

Misforstå mig venligst ikke: Lege hører bestemt til på børneværelset – eller på legepladsen. Men er det så hæsligt, at fantasien også stimuleres i et miljø, for enhver tænkt tanke omdannes til billeder?

Gosupermodel

GoSupermodel er gode i den verden. Spillet er baseret på nogle tøsedukkebørn – og på at man skal have “alt det rigtige” .. At det, der er så vigtigt for børn i min datters alder. Desuden skal man lærer at danse og begå sig. Og spillene bliver bestemt brugt. Men der, hvor min datter bruger mest tid, er faktisk på sitets åbne debatsider.

For her poster hun lange historier – og her får hun øjeblikkelig respons – og anmodninger om at skrive længere historie .. skrive videre på dem. Det giver hende en forståelse af eget værd – i forhold til det at kunne fortælle en historie, der glæder mig oprigtigt. Og det giver hende lysten til at skrive videre.. noget jeg er rigtig glad for.

Den del, der så er så pædagogisk dårligt, som det overhovedet KAN være, er det faktum, at alle “modellerne” (børnene) bliver sat på ranglister i EEEEEN uendelighed. “Den mest populære”, “Den bedst klædte”, “Hende, med de fleste venner” – osv osv. Jeg HADER den del.. for det styrker ungerne i den tro, at mennesker kan og måske ligefrem skal ranginddeles.. At vi er så ens, at vi til enhver tid kan definerer hvem der er bedst og hvem der er dårligt – og at dette tal betyder noget.

Omvendt er det det, hele hendes hormonbesatte verden består af lige nu. I det virkelige liv, bruger hun mængder af energi på at finde ud af, hvad der gør, at alle pludselig synes noget er sejt. Hun bruger mængder af energi på at prøve at finde sin egen stil – væk fra de andres… med udgangspunkt i, at DET er sejt. Hun prøver at finde SIN plads. Og pladser er så meget nemmere at have med at gøre, når de er et tal i venstre side af skærmen. Det er trods alt til at forholde sig til. Tallene er langt nemmere at have med at gøre – end virkelighedens pigehieraki.   

Og så er der det, det hele i virkeligheden handler om: Alle veninderne. Min datter skriver med mange på GoSupermodel. Mange af dem kender hun i forvejen – fra skolen, fra derhjemme.. andre har hun mødt – og har opbygget forhold til via nettet. Og nogen igen mødte hun til det første møde. Her blev hun så begejstret for enkelte af de andre mødedeltagere, at hun gerne vil møde dem igen.. Og hun taler med dem på fast basis på GoSupermodel.

For min generation er internettet stadig nyt – og måske også lidt skræmmende. Det er som at åbne op til en verden, ingen af os kender. Tænk, hvis der sidder væmmelige mennesker i den anden ende. Jeg prøver at give min datter redskaber med, så hun kan undgå de ubehagelige opleveler – men ingen kan vide sig sikker. Omvendt kan der altså også gå børnelokkere rundt omkring hendes skole – så internettet er ikke nødvendigvis farligere end så meget andet.

For min datters generation er internettet noget, der bare er der -og altid har været der. De tænker end ikke over, at internettet faktisk stadig er igang med sin spæde start. Det er med måben, at min datter lytter til, at jeg først kom på nettet nogle år efter hendes fødsel.. For det har jo bare altid være der!

Udviklingen af venskaber – kommunikationen med vennerne har altså helt andre forudsætninger, end de havde da jeg var barn. Dermed kan jeg kun til dels sætte mig ind i, hvad det betyder for min datter, at have venner på Fyn – og i Nordjylland – for i min datters verden ER det venner. GODE venner – venskaber, hun bruger tid på at vedligeholde.

Min erfaring med GoSupermodel er, at det ikke er så dyrt som Habbo. Man kan både tjene “penge” på sitet ved at danse – og deltage generelt – og man kan betale sig fra det. Og det er ikke ret tit, at min datter ønsker at få penge til netop det site. Og som med Habbo – så må hun godt – indimellem.. men det er hendes egne lommepenge… og så må man jo beslutte sig: Hvad vil man helst: Have penge i GoSupermodel – eller købe den nyeste plade med Avril?

42 Replies

  1. så er det fordi du har gjordt noget der ikk er lovligt der inde så har de måske gjordt sådan at du ikk kan spille det;D

  2. Synes det er godt der er en der siger noget GODT om goSupermodel. For egentlig har du ret i alt, hvad du siger.

  3. Det er godt at der er nogen der for en gangs skyld kan sige noget pænt om gosupermodel… jeg syntes det er herre funny!!!

  4. Jeg spiller osse goSupermodel, det er fedt spil, men, du har ret i at du skal passe på dit barn
    Jeg hedder -The Boy-1 derinde 😀

  5. det er godt at der er nogen der for en gangs skyld, kan sige noget pænt om goSupermodel ^^
    jeg spiller goSupermodel ^^
    – jeg hedder SiLove derinde 8D

  6. billedet af modellen for oven, viser ikke et billede over hvordan ALLE modeller på GoSupermodel ser ud. jeg har selv en model derinde. man kan selv ‘designe’ sin egen model derinde. jeg har haft en model på GSM (GoSupermodel) i lang tid. og er nu blevet meget træt af det. men jeg vil dog side, at det ikke kun er tøsefnis, nej tværtimod, ALLE er derinde, lige fra punkere til ‘pop-tøser’
    der kan oprettes forums på GSM, og det bliver brugt på mange forskellige måder! til at søge om veninder, til at søge om net-kærester!
    GSM bliver på mange måder misbrugt, for det skulle jo bare være en uskyldig pige hjemmeside?

  7. Hej, spiller GSM (goSupermodel)
    og har gjort det i ½ år ca.? xD
    Havde slettet min første bruger,
    men nu har jeg en ny. Jeg er blevet
    hacket mange gange, så nu er jeg tilbage på Katalogmodel,
    men før var jeg Reklamemodel.
    Der er en/nogle der har taget MEGET (RIGTIG MEGET) Af min berømmelse.
    Nååhhh, håber vi ses derinde!

  8. hej jeg er mulleblue en sød pige vordan kan det være at der er så mange modeller der er onde knus mulleblue:-);-)

  9. Hej.
    Jeg bidrage med at min 11 årige datter har spillet meget GSM og desværre haft meget kedelige oplevelser med voksne mænd der logger sig på og skriver krænkende emails, med seksuelle beskrivelser og opfordringer.
    Kan kun opfordre alle forældre til at følge med i deres børne chat på nettet……..
    Mvh S.A

  10. Jeg har spillet GSM siden marts 2006, dog har jeg slettet min første bruger.
    Jeg har ikke været til nogle møder, men jeg har mødt nogen fra gSm. Jeg har prøvet en gang hvor min veninde havde en ubehagelig oplevelse, men så kan man jo blokere personen. Hvilket er en meget god funktion. Selvom en bliver misbrugt meget. Synes jeg.
    Men jeg kan godt lide det, som der er skrevet. 😀

  11. jeg synes at gsm er en meget god konsol-net.
    men det jeg hader er at jeg aldrig for gp/gopenge.
    så vil meget gerne have bianca skal læse den og sende mig gp…..
    XD……
    håber det sker og god jul forrasten
    men i skal ik tro jeg er dansker i tar fejl..
    kommer fra den sejeste land ved du hvhttp://www.liv.dk
    sezz den er god tøzzer
    bgp styr
    g
    gs
    ssm
    gs
    g
    styr også smil….::::::::::::::

  12. Du har ret. Jeg spiller selv goSupermodel, og hedder det samme som mit ”kommentarnavn” xD.
    Jeg kan dog ikke se, hvad der er i vejen med ranglisterne. Det gør bare en mere opsat på at nå toppen – man lære at stræbe efter et mål.
    – men jeg kan samtidig godt se, det et dybt upædagoisk! xD

  13. Jeg elsker gsm.
    Fordi at det er så sjovt.
    Jeg kan ikke se noget dårligt i det, og jeg hader bare voksne som siger at chatsider er væmmelige.
    f.eks, arto er sat i dårligt lys, men kun fordi at der er fokus på de dårlige ting. der er slet ike nogen som skriver om alle de gode til.
    Gsm er sjovt, FAT DET!

  14. jeg er blivet logget ude af gosupermodel fordi at der var en anden pige som hade taget min gosupermodel:( det var ikke sjovt at høre og vil meget gerne blive låst inde igen med kh.Gazal

  15. Jeg synes du har ret i alt du siger, jeg er moderator på goSupermodel.dk og synes at det er et fantastisk site, for piger i alle aldre! 🙂
    – Kittyhek is back xD

  16. Hejsa,
    Jeg har haft en anden computer, og den sagde HELE tiden at jeg var blevet låst ude af GSM, men jeg havde ALDRIG haft en bruger på den computer?! Så fik jeg en ny én (Den jeg skriver fra nu) og der sker det samme -.-‘ Er der nogen der kan hjælpe mig?

  17. hej alle…jeg vil bare sige at jeg er vild med gsm jeg løser tit mine problem på gsm med piger i fællesskab og tit bliver min problem løs OG JEG VIL BARE LIGE SIGE IGEN JEG ELSKER GSM (L)

  18. hej alle…jeg vil bare sige at jeg er vild med gsm jeg løser tit mine problem på gsm med piger i fællesskab og tit bliver min problem løs OG JEG VIL BARE LIGE SIGE IGEN JEG ELSKER GSM (L)

  19. Jeg har også en bruger derinde, jeg hedder carmenchits123. Jeg ville bare lige minde på, at der ikke er lister som “Bedst klædte” og “Hende med flest venner”(man kan kun have et begrænset antal veninder”.

  20. Det er godt at du siger noget godt omkring Gosupermodel.
    Ang. alle listerne, så tror jeg kun at det er nogle få som tager det SÅ seriøst, at de tror at det også er sådan i virkeligheden. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *