Jeg cykler meget.
Hver uge har en et mål med mit cykleri: Jeg skal have cyklet mindst 80 km om ugen. Da rækken af gennemførte uger bare stiger og stiger, kan jeg slet ikke få mig selv til at droppe en enkelt uge! Det vil jo ikke se pænt ud!

På en gennemsnitsuge cykler jeg 10 km på arbejde – og 10 km hjem igen. (Mellem min mands arbejde og mit) Indmellem tager jeg den store tur – fra arbejdet og hele vejen hjem. Det er 35 km.

Idag fandt jeg så på, at jeg ville prøve at gøre det vildere endnu. Jeg har kun fået cyklet 20 km i denne uge til dato – så jeg mangler jo så 60 km – og imorgen bortfører manden mig og dermed kan jeg ikke få cyklet resten af ugen. Sååå….. 60 km skulle cykles hjem idag.

Det passede så fint nok med, at veninden bor 30 km fra mig – og hun havde budt på kaffe. Turen derud gik da også ganske fantastisk. Det var hyggeligt- og jeg kunne godt mærke vinden i ryggen. Kun regnen de sidste 5km var lidt øv. Eneste triste detalje var, da jeg kom til Ballerup. Her kunne jeg konstatere, at jeg havde glemt “pungen” rundt om min iPhone. Dermed havde jeg ikke dankort med – og heller ikke noget rejsekort. “Nå skidt – det var jo min mening, at jeg også ville cykle hjem – og nu kan jeg slet ikke komme hjem, hvis ikke jeg cykler”

Hyggen hos veninden var massiv. Fantastisk mad – og go stærk kaffe suppleret med go snak. Og selvom det bestemt ikke lokkede, vidste jeg godt, at jeg også måtte se at komme hjem igen.

Der var noget, jeg havde glemt. Vind. Når DMI skriver, at de varsler vindstød af stormstyrke, så mener de det faktisk. Og hvis man vil cykle i sådan et vejr, så vil det være hensigtsmæssigt at cykle med vinden i ryggen.

Trist at jeg skulle den anden vej.

Inden i byen var vinden slem. Men slet slet ikke så slem, som vinden var, da jeg kom ud af byen – og der ikke var træer eller bygninger, der kunne tage lidt af vindstøddene. Jeg cyklede 30 km – med vinden direkte i hovedet. Der var tidspunkter, hvor jeg kørte ned af stejle bakker – og alligevel ikke kunne køre i mere end 2. gear, fordi cyklen ganske enkelt ikke ville i den retning, jeg syntes den skulle.

Normalt kører jeg i 6. og 7. gear – med ture ned i 3. gear på slemme bakker. Idag kom jeg ikke over 4. Og langt det meste blev kørt i 2. gear. Jeg var 40 minutter længere om at komme hjem – end jeg var om at cykle hen til veninden.

Idag skal jeg ikke mere. Jeg nyder ilden i brændeovnen – og det at få lov at sidde stille. Kroppen værker – men endomondo fortæller at jeg har gennemført mine 80 km denne uge – og det er jeg fælt godt tilfreds med.

/ cykel, Motion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *