I håb om at min søn en eller anden dag fatter, at der er en sammenhæng mellem det vi siger – og det, der sker omkring ham 🙂 prøver jeg dagligt at lave lidt med ham, som gør ham opmærksom på sproget.

Og der er pegebogen.dk den mest geniale hjælp man kan tænke.

Til at starte med, er Jonathan egentligt overhovedet ikke interesseret i skærmen. Det faktum, at han får lov at sidde på mors skød foran det der ubeskriveligt lokkende tastatur, det er sådan set mere end nok.

For Jonathan er værktøjene – og bilerne de bedste.. Så jeg klikker ind – peger og fortæller JOnathan – at der er sørme en gummiged .. eller en sav … eller hvad der nu kommer frem på skærmen.. Og så er det man langsomt vinder Jonathans opmærksomhed.

Og så er det man kan sætte den totale trumf på.. Afspille lyden. Jonathan hulker af grin, når han høre de "rigtige" lyde. Da det f.eks. gik op for ham, at han udemærket kender et "løvebrøl" (fordi det er den lyd han selv laver hele tiden.. )så kunne vi ganske enkelt ikke lave løvebrøl – og høre løven gange nok.. Knægten henholdvis hulkede af grin – henholdvis brølede som den stolteste løve.

Og så kommer der endnu en dimension – når løvebrølet ligesom har gjort sit.. og tingene bliver lidt kedelige igen. Selv at få lov at trykke på den aflange knap!! Åhhh… det var godt, da mor gav slip – og lod Jonathan styre selv. Til at starte med opdagede han ikke sammenhængen mellem, at han tændte for lyden – og at han trykkede på knappen.. Ikke før støvsugeren. Det gav et gip i Jonathan, da larmen kom i samme øjeblik kan trykkede på knappen.. Men en undrende mine prøvede han igen… Og igen kom et lille gip i knægten, da larmen startede.. Endnu en opdagelse..

Vi sluttede af med http://www.hitentertainment.com/bobthebuilder/uk/main1.html alene fordi der er titelmelodien til "Bob the Builder" – og så kan Jonathan sidde på mors knæ og rocke godt med.

Det er da alle tiders ide.. Nu er det ikke kun mors forkølede lyd af et får, knægten får.. Næ… han for mors "mæææææ" og en "live" version på skærmen…

/ Forbrugererfaringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *