Jeg havde et værktøj, jeg flåede ned af hylden, da jeg fik min diagnose: LCHF. Madbanditten.dk Mad, der påvirker blodsukkeret mindst muligt. Hvis maden ikke påvirker blodsukkeret, gør det ikke helt så meget, at insulinen ikke evner at fortælle hvor blodsukkeret skal hen – for der er ikke ret meget af det.

Og LCHF virkede. Mens jeg kunne læse at alle andre havde fine påvirkninger efter indtagelse af mad, så så mine målinger af blodsukket indimellem helt anderledes sære ud. 30 minutter efter et måltid kunne blodsukkeret ligefrem være faldet. 1 time efter var det stadig det samme. Mønstrene var ikke nødvendigvis til at blive kloge af.

Det gjorde mig heller ikke så meget, for mit primære mål var:

Jeg vil spise mig ud af diabetes 2.

Jeg vil spise mig til et blodsukker, der ligger i kategorien “Helt normalt uden tegn på diabetes”
Først og fremmest: De løbende målinger af mit blod hænger sammen med det blodsukkertal, jeg får taget hos lægen en gang hver 3. måned. Hvis jeg målte hver dag – hele tiden – og tog gennemsnittet af alle de målinger, så ville jeg, kunne se, hvad mit langtidssukkertal (HbA1c) var løbende. Langtidssukkeret er kroppens gemte gennemsnit af blodsukker hen over de sidste 3-4 måneder. En kropsindbygget sukkersladrehank

Mit første mål – med at få mit blodsukker til at være under diabetes-niveau, kræver, at mit langtidsblodsukker er under 48. Det svarer så til, at mit gennemsnit – på min glukosemåler – har et gennemsnit på omkring 7,8 mmol/l. Da langt de fleste af mine målinger lå under 7,8 mmol/l, var jeg klar over, at det mål havde jeg ret hurtigt nået. På den lange bane er mit mål, at jeg aldrig igen komme over de 48 mmol/l igen.

Andet mål var, at jeg ville have et langtidssukker (HbA1c) på under 42. For 42 er grænsen for “præ-diabetiker”. En diagnose man kan få stillet, hvor man nu er i farezonen for at blive diabetiker. At komme under den, kræver at jeg i hverdagen var under 7,0 mmol/l. Det nåede jeg også ret hurtigt: Altså at de fleste af mine tal lå under 7 – og kun efter mad kom de op over.

Den sidste drøm var at få mit langtidssukker ned på 36. Dette er et rent personligt mål: Da jeg havde et langtidsblodsukker på 36 sidst, fortalte lægen mig, at det var et virkelig flot tal – som på ingen måde indikerede diabetes. Så at nå dertil vil være helt fantastisk. Her skal gennemsnittet af mine målinger hen over 3-4 måneder være på 6,0 mmol/l.

Ved hjælp af motion og madbanditten.dk var min første måling af HbA1c en rigtig fin oplevelsen: 3 måneder efter min diagnose med et langtidssukker (HbA1c) på 84 var mit langtidssukker (HbA1c) faldet til 41.

Min diabetessygeplejerske var mildest talt imponeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *