Passioneret

Jeg havde en politisk snak med ham, jeg godt kan lide, igår. I bund og grund handlede den om folkeskolen – og det faktum, at omkring 1/3 af alle penge i skolevæsnet, går til specialundervisning. Grundlæggende har jeg den holdning, at man – så vidt det er muligt – skal forsøge at undervise børnene samlet…

Read more

På kanten – stadig kravlende opad

  Da klokken var tre i nat, vågnede jeg ved følelsen af, ikke at kunne trække vejret mere. Halsen trak sig bare sammen – og næsen var stoppet helt. Det er en grim følelse, kan jeg godt røbe.   To panodiler, lidt whiskey, næsespray, indretning af puder – og ikke mindst tålmodighed i uendelighed… faktisk…

Read more

Syg

Måske er det slet ikke underligt. Ikke desto mindre er det nu gået op for mig, at det er en rytme. Noget set før. Noget genkendeligt. Jeg har tidligere sat gang i vægttab omkring 1. januar – og blevet syg sidst i januar. Gad vide, om det ikke er kroppens måde at reagere på det…

Read more

Afbalanceret

Jeg tror, den største hurdel i forhold til overvægt, er vores efterhånden manglende forståelse for, hvad mad i virkeligheden er. Jeg har været her før. Jeg har været overvægtig før og har tabt mig før. En af de ting, jeg har taget med mig og som jeg aldrig giver slip på, er det faktum, at…

Read more

Søndag simrer

Det hele simrer uden på komfuret. Der står gullash  –  og hønsekødssuppe på komfuret. Og lejligheden dufter. I køleskabet står en kylling, der har væltet sig i en mariande, og suger saft, kraft og smag til sig. Og jeg nyder egentligt, at det er sådan det er: At jeg bruger nogle timer søndag på at…

Read more

Almanak, tid og en hverdag, hvor døgnet kun har 24 timer

“.. lad farsen hvile i 1 time.. ” Det er ikke sådan en linie, man ønsker læse i retten, man netop er ved at lave – i ulvetimen, hvor børnene er sultne – og hvor maden skal på bordet.  “Bages i omkring 75-90 minutter”. Nok er almanakken fuld af opskrifter, der finder tilbage til brug af…

Read more

Almanakken og økonomien

Mine første tanker omkring det, at følge Almanakken og lave mad fra den, var at det ville være dyrt. Når jeg lod blikket glide over opskrifterne, er det ting som æbleeddike, rapsolie, garam masala og hakket lammekød. Fremmede ingredienser i mit køkken. Og hvis man bruger 2 spsk æbleeddike til en ret – hvad i…

Read more

Hvad er en normal kost

Hvad gør man, når vægten krænger sjælen ud – og opgiver. Hvad gør man, når “Fedt, Fup og flækesteg” udsendelserne med al ønskelig tydelighed fortalte historien om, at alle e-numre og fedtreducerende varer – oftes har den direkte omvendte virkning af, hvad man ønsker, når man køber dem. Viden, jeg allerede godt var klar over,…

Read more

Med fuglekvidder og solopgang

Min kæreste og jeg er nyforelsket. Og noget af det, der er aller sværest, er når man sover sammen – er at man SKAL op.. for børnene kalder, arbejdet kalder – og hverdagen væk fra hinanden kalder. Det er helt utroligt så mange gange, man kan nå at trykke på snooze – når den ubehagelige sirenagtige…

Read more

Den sidste uge ..

… har jeg glædet mig mere til måltiderne, end jeg kan huske, jeg nogensinde har gjort før – og med god grund. Aldrig har maden været så lokkende, duftende, smagsfuld og fantastisk, som i denne uge. Jeg har ganske enkelt lavet mad efter Meyers Almanak – som reelt bare er en kogebog for hele året….

Read more