Mine første tanker omkring det, at følge Almanakken og lave mad fra den, var at det ville være dyrt.
Når jeg lod blikket glide over opskrifterne, er det ting som æbleeddike, rapsolie, garam masala og hakket lammekød. Fremmede ingredienser i mit køkken. Og hvis man bruger 2 spsk æbleeddike til en ret – hvad i alverden skal man så bruge de sidste 450 ml til?? Kommer det bare til at samle støv i skabet?
Men opskrifterne indeholder jo netop de samme ingredienser. Så rapsolie og æbleeddiken finder jeg i adskillige af opskrifterne. Og efterhånden bliver jeg fortrolig med, hvad de kan og hvad de gør. Hvordan de skal bruges – også udenfor Almanakkens opskrifter.
Og eftersom de fremmedartede ingredienser går igen, var det allerede ved indkøb nummer to, at jeg kunne sætte hak ved rigtig mange af de anderledes ingredienser. Dem havde jeg allerede køleskabet.
I denne uge laver jeg 3 retter – som er mere end nok mad til mig og mine børn i hele ugen inkl. næste weekend – og prisen for måltiderne – og morgenmad og frokost (som bare er det normale) er 556,14 kr.
Det synes jeg ikke er skræmmende – tværdimod.