… har jeg glædet mig mere til måltiderne, end jeg kan huske, jeg nogensinde har gjort før – og med god grund. Aldrig har maden været så lokkende, duftende, smagsfuld og fantastisk, som i denne uge. Jeg har ganske enkelt lavet mad efter Meyers Almanak – som reelt bare er en kogebog for hele året. Herefter har jeg tastet opskrifterne ind på madital.dk for at undersøge kalorieindholdet – og med det i mente, har jeg lavet portionsanretninger – med det sigte at spise fantastisk – og tabe mig.
Væk er burgere og spaghetti med kødsovs 5-gange-i-træk. Væk er “hov, jeg skal lave aftensmad – og jeg har ikke så meget tid.. Shit – nu bliver de tigen noget nærmest uden grøntsager – men fuld af brød, ris, pasta og en masse fedtholdtigt kød af en slags”
Tilbage står luksusmad i fryseren, der lige er til at tage op – og som tager 20 minutter at varme op, så er der serveret det lækreste årstidsbestemte creme-de-la-creme mad spækket med smag og grøntsager – lige det, jeg har aller mest lyst til. Vel og mærket i en portion, der passer nøjagtigt til det, min krop har behov for.
Den øget pris, det koster, at lave det her fantastiske mad, er tjent hjem mange gange, fordi jeg ikke bare grovspiser maden, når den serveres – men portionsanretter den. En opskrift, der er ment til fire mennesker, er dermed også 4 portioner – hvis ikke det i virkeligheden er 5 eller 6.
At gå ned og handle ind til et andet måltid, virker helt absurt.
Så livet er godt: Jeg får det bedste mad i verden – og kiloene rasler af mig.