Normalt bryster jeg mig af, at være rimeligt godt med i den teknologiske udvikling. Men på et punkt, har jeg været lysår bagud. Jeg downloadede mit første musikstykke fra nettet fra bilka.dk (og fra itunes.dk) forleden.

Min datter havde fået en lille MP3 afspiller i fødelsesdagsgave – og hvad er en sådan værd, hvis man ikke fylder den med tidens toner? Så jeg måtte igang.

Efter at have downloadet adskillige musiknumre, og prøvet at copy og paste fra stifinderen fra computeren til MP3 afstilleren, blev jeg efterhånden godt rasende. Filformatet stemte overens med dem, som MP3 afspilleren brystede sig af at kunne afspille – og filerne lå på mp3-afspilleren,- lident vidste jeg om kunstnernes nye DMC – eller hvad det hedder.

Hvorfor lægger man musik op på nettet til downloadning – mod betaling – hvis den musik så ikke kan benyttes i en almindelig MP3 afspiller. Jeg ringede til hotlinen på MP3 afspilleren (for det måtte jo være den, der var noget galt med) og her kunne de fortælle mig, at det nye DMC – noget beskyttelse af filerne, gør, at man ikke kan spille musikken på sin MP3 afspiller. Jeg skulle først brænde (en lovlig) cd med musikken – derefter loade den ind igen i computeren og huske at vælge, at jeg ikke ønskede at beholde beskyttelsen – og først derefter kunne jeg overføre musikken – som jeg har købt og betalt – til min MP3 afspiller – og er det eneste medie, jeg ønsker skal kunne spille musikken.

Den polimik forstår jeg ikke!

Nå – jeg kan være ligeglad nu – for nu ved jeg hvordan jeg gør – og for fremtiden bander jeg ikke helt så højt… selvom jeg stadig synes metoden er besværlig og unødvendig. Bare skidtet virker. (Og Ja – jeg kunne købe en iPod – og nej – det gør jeg ikke)

/ Teknologi

3 Replies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *