Sikke et projekt. Jeg skal bruge 100 m rød snor imorgen.

"Ja – altså vi har ikke noget i rødt – men jeg har en naturfarve, som du så kan bejse" sagde den venlige farvehandler. "Okay" sagde den lettere naive Pernille.

Vel hjemme igen mikser jeg bejsen med sprit – og dypper to af rullerne i det farvede vand. So far so good.

Snoren tager hurtig farve – MEGET farve.. Og det er jo godt nok. "Hvad gør jeg nu" tænker den knap så pletbevidste Pernille. Finder en avis frem på altanen og sætter snoren til tørring. Imens tager jeg spanden med bejse og hælder 30 liter vand i – før jeg hænder den i toilettet.

40 minutter efter – og cirka tre mands armkræfter senere er mit toilet nu NÆSTEN ikke lyserødt mere. Jeg rammes af en usandsynlig dårlig samvittighed – for hvis det det SÅ opblandet kan farve mit toilet .. hvad gør det så ikke ved vores kloakrør??

Nå – snoren er stadig at finde på altanen. Den står sikkert til tørrer på aviserne. "Du kan da bare tørrer den i ovnen" siger min kloge kæreste – og hjælper mig med at bugserer de voldsomt farvede snore sikkert ind i ovnen – i metalbakker – så der ikke sker ovn eller andre omgivelser noget. "Vi giver dem bare 50 grader – så bliver de hurtigere tørre.

10 minutter efter finder manden så ud af, at han måske ikke er SÅ genial igen. Han er ude og se til snorene .. og den ovn kommer nok ikke til at lave mad igen LIIIIIIIGE imorgen. Den STINKER at sprit – og det lugter mildest talt farligt. "Hmmm tilbage på avispapiret"

Og så er det jeg bliver dødeligt bekymret. Hvad er det jeg har gjort?? Hvis tråden ikke er ordentligt tør imorgen – eller hvis der kommer lidt væske på – vil bejsen så arbejde videre på omgivelserne? I så fald tvivler jeg på at modtageren af "gaven" bliver så lykkelig, når hele hjemmet er indhyldet i rød bejse.

Så efter et spændende projekt er jeg nu tilbage på udgangspunktet.. For jeg har to ruller, jeg ikke farvede – og det bliver vist dem, jeg ender med at bruge.

Tror ikke lige, jeg skal bejse noget igen foreløbigt.

 

/ Hjemme hos os, Venner

2 Replies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *