9 år – blev min datter – før hun tiggede om huller i ørerne. Og nu har vi overgivet os. Idag har vi været hos guldsmeden og fået skudt to elegante perler på en lille guldfatning ind i ørerne på min datter.

"Av" sagde hun mellemfornøjet – tilføjet af kraftige vink med hånden for at prøve at dæmpe svien. Det hjalp ikke rigtig. Først da vi kom ud af butikken, og vinden fangede de varme øreflipper, fik hun lidt ro på.

Vi var kun lige gået om hjørnet fra guldsmeden, før hun stolt proklamerede "Mor – nu svier det næsten ikke mere"

Annikes nye ørering

For min datter var der tale om en lille "manddomsprøve" – et første skridt i retningen af at blive "stor"

/ Min datters udvikling

37 Replies

  1. Hvor er hun heldig hende Annike, Jeg måtte vente ti ljeg var 18 – måtte ikke få huller for mig far, onde mand 🙂
    knus
    Kristina

  2. Det er en meget dårlig ide, at få lavet huller i ørerne.
    Jeg har været praktiserende læge og lært og brugt akupunktur.
    To af mine patienter fik gener af huller i ørerne.
    Den ene fik migræne, hver gang hun tog ørestrikker på, den anden fik rygsmerter.
    Det hele stemmer godt med den franske læge Nogier,der er øreakupunkturens fader.
    Han advarer mod huller i ørerne og giver flere eksempler på ulemper med huller i ørerne.

  3. Til Frank Tibian
    Men i mange kulturer har man jo gennem generationer haft tradition for kropsudsmykninger så som huller i ørene. Jeg går bestemt ikke selv ind for piercinger, og da jeg som 20-årig fik hul i ørene, måtte jeg tage dem ud ca. en måned efter pga. meget slem betændelse. Men migræne og rygsmerter? Det lyder mystisk …

  4. “Sørøverne” havde en guld ring i øret , det var som betaling for at komme i himlen…. Der er mange måder at udsmykke sig på , det ser man osse genem forskelige kulturer traditioner osv som overstående osse beskriver… Idag er det næsten mere reglen end undtagelsen at have ring i øret, og det gælder både piger og drenge. Med hensyn til alder og ring i øret, må det genarelt være op til den pågældene forældre … Med hensyn til piercinger andre steder syndes jeg dog at 18 år er fint.

  5. Snyd!! Jeg vil vildt gerne have og må også gerne, men tør ikke….
    Og jeg er 15, og ellers ikke pivet…..

  6. jeg vil så gerne have huller i ørene men må først få når jeg bliver 11år gammel, Og jeg er 9år gammel nu. JEG GLÆDER MIG

  7. Min datter på 5 vil gerne have huller i ørerne :O)
    Fint med mig, bare hendes far tager med ned i butikken.
    Jeg skal nok hjæpe med at finde øreringene, men han må sidder
    hos hende, når de skal I :O)
    Er bare bange for at vi kun ender med hul i det ene øre *GG*

  8. kender i en guldsmed i nærheden af hellerup eller deromkring der laver juller i ørene? det skal helst være et renligt sted.
    på forhånd tak!

  9. hej jeg er en pige på 12 og skal ha holder i ørene i morgen men er lidt nervøs ville bare spørger om det gør meget ondt 😮

  10. Hej jeg er en pige på 10 år og skal have huller i ørene om 5 dage og jeg glæder mig bare helt vild men ville bare lige spøre om det gør vild ondt

  11. Hej. Jeg er en pige på 6 år, jeg skal ha huller i ørerne imorgen lørdag. Jeg kan næsten ikke vente. Jeg er bare vildt spændt. Jeg glæder mig til at vise det til mine venner.

  12. Jeg er en pige på 12 år som allerede har huller i ørene! Nu på lørdag skal jeg så have lige ved siden af! Til dem der spørger om det gør ondt vil jeg bare sige: Det er meget forskelligt hvad folk syntes. Nogen kan ikke mærke det mens andre besvimer. Da jeg fik lavet huller i ørene kunne jeg overhovet ikke mærke det (fik det som 10 årig xD) men hvis man f.eks. ikke er så gammel kan det være at man bliver bange inden.
    Håber at det var hjælp nok xD
    M.V.H
    Mie

  13. Hej jeg er en pige på 11 år og jeg skal have huller i ørene imorgen. Min mor har huller i ørene og hun siger at lige når man har fået dem føltet som om øret hæver og bliver mega varmt 1-2 timer efter. Glæder mig men er lidt nervøs!!
    KH Emmely K

  14. hej jeg er en pige på 15 og skal snart have lavet mit tredje hul i hvert øre. Mit det første hul fik jeg lavet da jeg var 6 år det andet da jeg var 13 år, og nu det tredje hvor jeg er 15… Angående om det gør ondt vil jeg Mie ret i at der er forskelligt fra person til person, det første hul jeg fik lavet ( 6 år) gjorde ikke ondt, jeg kan huske at jeg kun sagde et lille forsigtigt “av”, og det andet mærkede jeg slet ikke, kun lidt bagefter….
    Til dem der spørg hvordan det føleles, så prøv at nippe i dit øre, det er cirka sådan det føles når du får skudt dem i.
    Angående priserne, er det også forskelligt efter hvilke øreringe du vælger, min guldsmed tager ikke noget for at skyde dem i, men kun for øreringen… jeg gav 150 kr. for 2 alm. guld øreringe.
    Kh. Julie

  15. Jeg har kigget lidt rundt på internettet for at finde et sted min datter kunne få huller i øret og har fundet hcsmykker.dk, som laver huller i øret. De har virkelig en god pris i forhold til butikker, men man skal selvfølgelig tage over til dem. Se hvad de skriver om huller i øret.

  16. jeg er en pige på 11, min mor vil ikke have at jeg for huller i ørene fordi hun syntes det lyder uhyggeligt at have hul i øret… så iriterene! men jeg bliver bare ved med at spørge hende, og ønske det til min fødslesdag, så skal hun nok gi sig….. heheeheee!

  17. det gør overhovedet ik ondt jeg fik lavet hul i øret med en skarp gaffel som vi havde slibet og nu har jeg 7 i hvert øre i skal ik tænke over om det gør ondt for gør det ik det varmer i øret bage efter ja men en fed følse

  18. Hej.. Jeg fik huller i ørene som 6 årig. Jeg drømmer lige nu om at få to huller mere, oven over. men jeg kan ikke finde nogen hjemmesider om det. så hvis nogen ville hjælpe mig ville jeg sætte stor pris på det, Send f.eks Nogle links eller noget
    Knus Emilie

  19. hej jeg er 12 år. Jeg har fået skudt øreringe i idag. Det blev gjordt i farum af en meget dygtig dame. Jeg synes faktisk ikke at det gjorde særlig ondt.. men det er vel forskelligt fra person til person..

  20. Hej jeg et en pige på 11 der virkelig gerne vil have hul i ørene. Jeg må gerne men jeg er virkelig bange?. Jeg plejer ellers ikke at have det
    sådan men….. Jeg har bare fået af vide at det gør mega ondt?. Hved ikke hvad jeg skal gøre! Gør det ondt????

  21. Hej Josephine

    For mig gjorde det så ondt, at jeg ikke ville have lavet det andet øre 🙂 Men det kunne jeg ikke få lov at vælge. Men jeg var så også kun 6 år gammel. At få hullerne gør ikke så fantastisk ondt. Det holder op indenfor 15-20 minutter og det er bestemt til at klare – også for en pige på 11.

    Men tiden efter er vigtig. Altså at rense såret ordenligt og sørge for, at der ikke går betændelse i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *