Jonathan er rigtig ved at opdage verden. Og hvis man for et øjeblik lader som om man er tilbage i det gamle fysiklokale – med sikkerhedsbriller og kitler på – så kan man næsten se, hvordan eksperimenterne sætter sig som livserfaringer i hans hjerne. Og det går stærkt. Så stærkt, at mor indimellem må redde diverse genstande fra eksperiemtøren.

En sjap mælk i et glas på et bord… Godt – hvis man vælter det, hvad sker der så? Ok – så kommer der en dejlig sø af mælk.. hm.. Hvad kan man så bruge den til.. Måske drikke… Nej – det går alligevel ikke.. Hvad sker der hvis jeg klapper i den? Ok -så sprøjter det med mælk i alle retninger – på sofaen, på bordet – og mælken siver langsomt hen mod "midterrabatten" af borden, hvor mor har lagt alle de ting, jeg ikke må røre. Og så er det mor kommer og ødelægger eksperimentet.. Omend jeg er vis på, at Jonathan kunne have fået mange flere viise betragtninger ud af det.

Døre er også en underlig ting. Man kan stille sig op af dem – men hvis de er åbne,- så smutter de fra een, mens man rejser sig.. Ok – så kan man sætte sig på sin bare – og så skubbe til døren.. Så åbner den sig.. Ok.. Hvad så hvis jeg så lige henter døren igen og skubber alt hvad jeg kan den anden vej? Ok – så går døren i ? Dette eksperiement lykkes ikke rigtig godt – for da døren først var lukket, kunne Jonathan ikke åbne den igen.

Mit puslebord ser også ud som en god til at stille sig op af.. Om nedenunder er der en lilla pose med teksten "libero" udenpå .. Hvad er der mon i den.. Hmm… bleer ok – jamen jeg kan jo se, at der også ligger bleer der på en hylde på puslebordet. Mor må have glemt at putte dem i posen.. så hvis jeg lige hiver dem herned på gulvet.. Det var da egentligt meget sjovt – mit eget lille bjerg af bleer – gad vide om ikke det ville være sjovt også at tage al det tøj, mor har stablet også.. Sørme.. Det var rigtig morsomt.. Og så stopper hende mor IGEN et rigtig lærerigt og godt eksperiment.

Jonathan får samlet sig nogle erfaringer for tiden. Ting bliver mærket på – og set efter,- undersøgt og smagt på. Ligeså langsomt dukker hans billed op af den verden vi lever i.

Jeg kan afslutningsvis komme med resultatet af min egen lille lærdom af Jonathans eksperimenter: En 3510 kan godt tåle mælk i moderate mængder, så længe de hurtigt bliver tørret af.

/ Min søns skridt i livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *