Vi har fået "hjemmeøvelser" – og eftersom jeg med garanti ikke er den eneste med et barn med kolik, er der helt sikker nogen, der er med på en lytter m.h.t. gode tips og ideer.

Under selve anfaldene virker en let varm varmedunk på maven. Musklerne i maven bliver så smadret af, at arbejde så voldsomt, så varme på maven er en god ting. Vi bruger også en varm hånd, der forsigtig aer maven og dermed holder den varm.

Under foden kan man føde en tommelfinger op og ned i miden af foden fra lige under tæerne og ned til lige før hælen. Dette skulle også hjælpe med at dæmpe smerterne i maven.

Vi masserer Jonathan hver gang han bliver skiftet. Han får cirkelbevægelser under foden i kanten af foden fra tæerne og ned med svangen. Dette gør vi 5 gange på hver fod – af 5 sæt ialt. Det er rent "nus" – altså ikke noget hårdt .. men heller ikke "kild". Jonathan reagerer på det hver gang. Dette skulle hjælpe det tarmsystem, der ikke fungerer.

Cykelbevægelserne med benene er også en god ting for at få løsnet op. Men hele tiden: Aldrig påtvunget – men respekter barnets grænser.

På ryggen lige over numserne skulle vi lave cirkelbevægelser med vores hænder.

Og så bøvseriet. Jonathan har aldrig været den store bøvser.. hvilket ikke er så smart, for så kommer luften ned i tarmene i stedet. Zoneterapteuten viste os, at hvis vi laver cirkelbevægelser mellem skulderbladene (sådan tre fingre på hver side) når Jonathan "hænger" på min skulder for at bøvse. DET er ellers noget der virker. Nu bøvser Jonathan hele tiden 🙂 Jeg ammer ham heller ikke i 20 minutters sæt længere, men bare 5 minutter – for så at lade ham bøvse – og derefter komme til brystet igen. Alt i alt får han lige så meget mad – men i flere "portioner".

Og så er der ammeteen. Endnu en opgave for kæresten. 1-2 kopper 3 gange om dagen skulle gøre, at det gode fra fennikel og andre urter går i min mælk.. og den vej til Jonathan. Indtil videre har vi hygget med, at kæresten har lavet the 3 gange – og det smager faktisk ok af en urtete at være. Men om det hjælper aner vi ikke endnu. Dog er jeg gladere for tanken om, at han får sin "medicin" (i form af fennike mv.) gennem min mælk, end at give en kun 1½ mdr gammel baby te.. Jeg ved godt det ikke skader,- men mælk står nu engang i mit hovedet som det bedste – så langt hen af vejen, man nu kan.

/ Hjemme hos os

One Comment

  1. hej
    har læst din side, med stor interesse. dejligt at det hjælper med “massage” på jeres lille guldklump.
    jeg ved at mange trækker på minen når der nævnes kiropraktor, jeg var selv modstander, men min mand holdte på sit, og emil fik to beh. og så var gråden væk, og ingen krampagtige smerter ved afføringstrang. og nej det gør ikke ondt vores emil sov under første beh og anden gang spjættede han med benene, men ingen gråd, herefter har han bare været en dejlig glad baby, uden kolikgråd.
    venligst laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *