Min mor blev voksen om 31 årig, da min far pludselig meddelte, at han ville skilles.

Jeg har set mennesker, bliver gråhåret – nærmest over natten.

Og så er noget af det, der har slået mig mest, at hver gang – HVER gang jeg høre en eks-kræftpatient fortælle, så fortæller de ALTID at de mener, de har fået mere fra sygdommen, end sygdommen har taget fra dem. Det uhyggelige er – at jeg forstår dem. De fik nemlig det liv, de ikke var klar over, de levede før.

Min kæreste og jeg er lige blevet voksne. Meget voksne. Vi vil aldrig kunne gå tilbage i det, vi havde en gang. Og heldigvis for det. Da jeg var lille, ville jeg være voksen imorgen. Da jeg så endelig blev en alder, hvor man kan sige, at man er voksen, så ville jeg ikke være det. Jeg havde så travlt med at være ung.. og jeg forestillede mig, at jeg ville være ung indtil jeg døde. Men nu kan jeg se, at det at være voksen, måske slet ikke er så slemt.

At være voksen handler om at træffe bevidste valg – om at accepterer de ting, man ikke kan ændre. Om at lære at leve med, at tingene ofte ikke kan være anderledes – og så få det bedste ud af det.

At være voksen er at erkende at kærlighed ikke er en luksus, man kan trække tilbage, når man mener sig trådt for nær. Kærlighed er den energi, der får os til at gennemgå ting, vi i vores vildeste fantasi ikke havde set, skulle ske for os.

At være voksen giver grå hår og små rynker om øjnene.. men for første gang i mit liv, vil jeg gerne være voksen – for der er ikke noget at være bange for. Jeg er så "stort" et menneske, at jeg kan håndtere de byrder, der måtte blive mig pålagt og jeg ved nu, at den måde, jeg gør det på – er den bedste for mig og mine – uanset hvad andre måtte sige.

Ligesom mine ar, synes jeg faktisk min kærestes begyndende grå hår er ret sexet. Vi er blevet voksne sammen.

 

/ Mine meninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *