“Se mor – den er til dig” fortalte Jonathan mig stolt en dag vi kom i børnehaven for nogle månender siden. Min lille søn havde siddet med sin små buttede fingre og placeret perle efter perle. Jeg var ovenud benovet.

PICT0001

Timer kunne sådan forsvinde mens min søn tålmodigt satte den ene perle åp pladen efter den anden.

Men der gik ikke lang tid, før moren blev lidt utålmodig. Jeg så på min søns fantastiske værker – og kunne ikke lade være med at skæve til siden. Der sad alle de andre og lavede fine gule kanter – eller flotte mønstre fra midten og ud. Og min søn.. Ja.. han blev sur, hvis der kom to røde ved siden af hinanden. Det var jo IKKE meningen!

Efter noget tids punkning af “at man kan jo også kigge lidt på de forskellige farver” var disse perleplader resultatet:

PICT0003

Se – nu er vi jo på VEJ. Jeg købte et STOORT perlesæt til ham – med mange plader – og endnu flere perler. Og trolige begyndte jeg at farvesorterer de 9000 indkøbte perler. Til evt. interesseret kan jeg fortælle, at det tager ca. 2 hele aftner at sorterer 9000 perler efter farve.

I pakken med de nye perleplader lå der nu opskrifter.. og dermed viste Jonathan os, at han kan følge en opskrift.

 PICT0012

Se – NU er moren pludselig rigtig stolt – og alle knægten julegaver er i hus. Dog glæder jeg mig stadig til, at han udvikler sin teknik – så han også SELV kan kreerer de flotte mønstre uden mønstre. Men mon ikke den interesse kommer lige om lidt. Vi har ihvertfald omkring 7500 perler, han fortsat kan øve sig med. Farvesorteret og det hele.

/ Min søns udvikling

8 Replies

  1. Det er for morsomt at der ikke måtte være to ens ved siden af hinanden.. Brogede plader blev det dælme osse til. Har du overvejet at købe perlerne i de farver du skal bruge, i stedet for at sortere? På den anden side, nu er de jo sorteret ;))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *