Facebook  koger overmed protest anmodninger .

“Skriv under på denne underskriftindsamling imod skolelukninger, besparelser på medicin eller forringelser af dagpengene.”

Og jeg er virkelig træt af tonen – og tanken.

Protesterne giver mig en fornemmelse af, at politikere er sådan en gang sadister, der tiltrækkes af muligheden for at såre andre mennesker, af at ødelægge det, der virker og stjæle penge fra dem, der mangler. Det er fuldkommen og aldeles urimeligt.

Politikere er engagerede mennesker, der ønsker det bedste for det samfund, de lever i. Men for at samfundet skal blive ved med at være så velfungerende, som det er nu, er det hele tiden nødvendigt med justeringer. Politikerne er dig og mig – politikerne er dem, der tager et ansvar.

Når der ikke kommer så mange skolebørn fremover, som der er nu, så er der to valg: Enten kan man bruge rigtig mange penge på små bitte klasser – og dermed undvære penge til specialundervisning, til lejrskole og alt det sjove .. eller også må man samle børnene på skoler, så klasserne kan fyldes op – og man dermed har godt med penge til at det sjove. Til alt det andet.

Det er præmissen! Det er IKKE en mulighed BÅDE at have halvtomme skoler med lærer, der undervisning små, små tilfældige grupper af børn – OG have solidt mange penge til særlige initiativer til de børn, der har brug for hjælp – og til nye undervisningsmaterialer. Fuldkommen som med husholdningsbudgettet, så kommer der ikke penge flyvende ned fra himlen.

En ting er, at politikerne gør det “grimme” arbejde – ved at lave de besparelser, ingen af os synes er sjove, men alle reelt godt er klar over, er nødvendige. Men når de så har foretaget besparelserne, skal de så også stå til ansvar overfor forældre, pårørende eller patienter, der i den grad føler sig berettigede og snydt.

Jeg er ikke imod debatten! Tværdimod.

Jeg tror ikke nødvendigvis, at politikernes fremlagte ideer, er de bedste. Men jeg tror også på, at politikerne og det politiske system er lydhør overfor konstruktiv kritik. “Luk ikke min skole” og “Det er en god skole” er ikke valide argumenter! Argumenterne er, at komme med forslag til andre måder at gøre tingene på. Hvorfor er det lilleskolen, der skal overleve frem for den store? Hvad kan den lille, som den store ikke kan? Og hvor skal man så spare? Hvad er problemstillingen? Og hvad er dermed løsningsmulighederne? Se, det er konstruktiv debat!

Jeg tager hatten af, for den første protest-underskriftindsamling, der på den ene side protester over en given politisk beslutning – men på den anden side også tilbyder et reelt alternativt til at finde løsning på samme problemstilling.

Politikerne er dig og mig. Og er der noget, du mener, der kan gøres bedre eller anderledes, så har vi en hel vifte af politiske partier, der tørste efter mennesker, der vil gøre en indsats. Det er bare at melde sig ind  – og melde sig på banen.

Lad være med bare at protestere i et væk. Drop kræver-mentaliteten. Tag ANSVAR!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *