Det går så fint med Jonathan og hans nye seng. Hver aften har vi det hyggeligste putteritual med bøger og sange i tonsvis. Jonathans sprog er fortsat ikke på lige fod med sine jævnaldrene, og aftenstunden giver en dejlig mulighed for i fred og ro og træner sporten sprogkundskab. Vi læser 3-4 bøger -og iøjeblikket er vi oppe på ihvertfald 10 sange. Alt sammen noget Jonathan NYDER – og elsker at gøre sammen med mor. Hver dag kommer der flere ord på sangene – og flere udbrud til bøgerne.

Bagefter er han så sød til bare at lægge sig og give sig til at sove. Ialt tager putteritualet mellem 30 min og 1 time – afhængig af, hvornår han får lagt sig.

Men så er det, Jonathan snyder os. For på en eller anden måde lykkes det ham HVER morgen at vågne op MELLEM mor og far i vores dobbeltseng! For det meste er der ingen af os, der rigtig mærker at han kommer.. Han er der bare som ved at trylleslag.

Jan opdagede vores lille søvngænger i nat. Allerede kl. 1 listede han sig ned i vores dyner.

Noget siger mig, at det kun er mig, der synes det er alle tideres gode ide, at han sover i sin egen seng. Noget siger mig, at han har besluttet sig for at blive ved med at sove hos mor og far.

Kl 1 er lige tidligt nok. Men ellers er jeg med på den. Jeg ved ikke helt hvordan Jonathan gør det, men han fylder ikke ret meget mere – og derfor er det ikke sådan at man bliver sparket om natten, som vi ellers har prøvet tidligere. Han er der bare – og det er jo dejlig hyggeligt at vågne op til sådan en guldklump ved sin side.

Vi ser tiden lidt an – men jeg kan godt mærke, at dette sandsynligvis ender med, at mor eller far må følge Jonathan tilbage i egen seng – fordi han kommer ind til os allerede kl. 23.. men lad os nu se. Det kan jo også bare være en tilvænningsperiode, hvor han lige skal være sikker på, vi er der.. Og alt andet lige: Han ER jo velkommen uanset hvad.

 

/ Min søns skridt i livet

5 Replies

  1. Vi har den omvendte rute herhjemme – når jeg synes jeg er sød og lægger ham i vores seng, fx. hvis han er faldet i søvn i bilen og bæres sovende ind som i aftes. Der lå han så fint og sov så sødt, men vågnede da vi kom i seng og så gad han ikke være dér mere. “mor nu går jeg i seng” og så var han den der var smuttet :o))Tror det vigtigste er at de er trygge og glade og ved at de er velkomne til at sove hos mor og far hvis de har behov for det. At Jonathan synes det er så hyggeligt er jo bare sødt (så længe han er 3 og ikke 30 :o)

  2. Jakob har jo sovet i sin egen seng altid..Men ak og ve! Det sidste års tid er han pludselig begyndt at græd eom natten. Det startede faktisk samtidigt med at jeg begyndte at arbejde efter orlov så det har nok en del af skylden. Og da det er aftenvagt har han jo heller ikke kunnet sige godnat. Men ihvertfald er det næsten hver nat kl 01.00 at han græder. Men nu har han en madras hos os i soveværleset og har nu lært at han bare kan lægge sig på den og sove videre. Og det fungerer fint:-)

  3. Her kommer Olivia også ind til os. Hvis vi er heldige er det mellem kl. 3 og 5, men tit lister hun allerede ind kl. 1. Men det er sku’ hyggelig når hun snorer sine armer omkring mig midt om natten der. 🙂

  4. Men problemet herhjemme er bare, at Jonathan netop kom i sin egen seng, fordi han fyldte vildt meget i vores – og derfor “sparkede” den ene forældre ind i sofaen – hvilket ikke var synderlig smart. Men altså – indtil videre formår han at “smyge” sig ind, så ingen bliver klemt – og så er det RIGTIG dejligt.

  5. *G* vi er pt inde i en periode hvor Martin ret ofte gerne vil falde i søvn i min seng, aftalen er så at han skal ind i sin egen når jeg går i seng – men det er ikke altid jeg lige får ham flyttet – det er jo så hyggeligt. Starter han i sin egen seng skifter det lidt, nogen gange kommer han ind, andre ikke – nogen gange tidligt andre gange sent. Er det hans behov lige nu – så fred være med det. Men han har jo selvfølgelig også ligget i egen seng på eget værelse siden han var 1 år og 3 mdr – så jeg ved han kan;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *