“Jonathan – vil du med hjem til Tias og lege på søndag” spurgte jeg knap så pædagogisk min 2,5 år gamle søn. “Nå” svarede han.. som han altid gør, når han mener ja. “Ja – eller nej.. Jonathan.. vil du med hjem til Tias på søndag?” “JAaaaa TIAS” skreg min søn med et kæmpe smil om læben.

Jeg tænkte ikke mere over det.

10 minutter efter – kl. 21:10 stod der en fuldt påklædt meget ung herrer i stuen. Støvlerne var strammet med velcro – og jakken havde han hentet på knagerækken og taget på. “Jamen – Jonathan. Du skal jo snart sove” “NEJ” sagde Jonathan meget bestemt “Jonathan a TIAS … kører bil – NU”

Og så var det, jeg kom til at tænke på, hvad min søde veninde forklarede mig om tidsbegreber igår. At Jonathan naturligvis ikke har nogen fornemmelse af, at det nu er fredag – og at søndag først er om to dage. Jeg prøvede at forklare min søn, at han skulle sove TO gange, før vi tager til Tias – men det var han bestemt ikke tilfreds med.. (hvilket jeg jo egentligt godt kan forstå)

Tias var MEGET tæt på at få besøg kl. 22.00 en fredag aften af sin 2,5 år gamle ven. Hvis ikke det var fordi Tias bor så langt væk, er det lige før jeg har Jonathan mistænkt for selv at gå der over.

/ Min søns skridt i livet

2 Replies

  1. Dit fjols! Hvorfor pokker skal jeg bruge hele min torsdag aften på at forklare dig vigtige pædagogiske ting, når du alligevel jokker i spinaten?? Så kan du lære det kan du!
    Må vi også kommer med til Tias i morgen – jeg behøver faktisk ikke sove først. Det er ALT for lang tid siden vi har set jer “alle” sammen 🙁
    Krammer

  2. Jamen Tias var da sikkert med glæde stået op igen og havde været klar til leg :o)
    Her arbejder vi med 3 tidsfaktorer:
    1) I morges (Bruges fx som “Det sagde du til mig i morges mor – sandheden er at jeg sagde det i forrige uge, men al fortid er lig “I morges”)
    2) I morgen (begrebet for al fremtid “jeg har fødselsdag i morgen når det bliver sommer” “Mor og far skal giftes i morgen inden min fødselsdag”)
    3) På Torsdag (Begrebet der kan bruges til alt det man ikke aner hvornår skal ske “Når jeg bliver lige så stor som mormor er det torsdag” “Dorthe er i jylland, hun kommer her på torsdag” “På torsdag når jeg skal i vuggestue er det ikke weekend mere”
    For os gælder det så bare om at vente med at fortælle noget som helst før han har begreber der passer – fx har jeg netop nu sagt at “I morgen kommer Jonathan og Pernille” – Svaret lød “kommer de så ikke på torsdag mor??” (???”??#??#))#?==#?#?)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *