Jeg kan ikke helt finde ud af, om den nye kultur kanon fortæller mig, at jeg er dybt ukultiveret, eller om alt er ok.

Diskussionen går på, om man har fået de rette værker med. Hvad mangler? Hvad skulle ikke være der? For mig har listen været en mulighed for at se, hvad mine egne “kulturelle iq” er – og jeg må erkende, at der er områder indenfor kultur, hvor jeg vist burde være født i et andet sted.

Samtidigt synes jeg også at noget af kanonen bære præg af, at de mennesker, der har siddet og udvalgt værkerne, måske har været lige lovlig meget profesionelle. At de ikke har haft brugeren i øje – men har tænkt for meget indenfor deres eget fag.

Jeg er skuffet over billedkunstkanonen. Personligt mener jeg, at danske billedkunstner har langt mere at byde på.. Langt mere varieret.

Populærmusikkanonen synes jeg bære for meget præg af, hvad det er for en generation af mennesker, der har udvalgt kunstværkerne. Det passer mig fint – men er man 10 år yngre end mig, tvivler jeg på, at man er enig.

Når jeg ser listen igennem, glæder det mig, at jeg både hvad angår scenekunst, film, litteratur og populærmusik, kan tillade mig at anse mig selvom som forholdsvis kultiveret.. Forholdsvis velvidende om det samfund, der omgiver mig. Men Hove Kirke tvivler jeg nu alligevel på, at jeg kommer forbi foreløbeligt.

 

/ Mine meninger

3 Replies

  1. Hej Pernille!
    Jeg har også studeret kanon-listen grundigt … og som dig fundet ud af, at jeg kan nikke genkendende til det meste af det. Waw – så har vi alligevel styr på vores kultur. Hm. Men alt ialt er det dér med kultur jo noget mærkeligt noget, ikke?
    Kærlig hilsen
    Mette (fra SD)

  2. Jeg kan såmænd også genkende en god del af det – men jeg er jo også 47 år og meeeeget kultiveret…
    Der er flere af valgene og fravalgene, som jeg bare slet ikke forstår, men pyt nu med det. Jeg har et problem med, at vi overhovedet skal ha’ sådan én. Kánon. Dels fatter jeg ikke, hvad den skal gøre godt for. Dels er det endnu et tiltag i regeringens 100% uliberale projekt med at detailregulere ALT i samfundet med love, påbud og forordninger. ARRRRGG!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *