Min datter ELSKER sit lange hår.. Det gør vi andre ikke. Dagligt har det været en kamp for os, at få hende til at rede det – og fordi det er så langt -  og ikke mindst usundt – så ser håret altid ud som om det aldrig har set en børste.

Der blev lagt adskillige advarsler undervej – advarsler, der mildest talt ikke blev taget alvorligt.

Og igår var tålmodigheden opbrugt. Vores datter kom til frisøren og fik klippet 15 cm af sit lange hår af. Nu går håret til lidt under skulderen.

Jeg har nu en datter, jeg helt officielt ikke bliver gode venner med – lige den første døgnstid eller to.

Men forhåbentligt ender hun med at forstå, at hvis man vil have langt hår, må man også påtage sig ansvaret at pleje det.

/ Min datters udvikling

10 Replies

  1. Efter min mening har små (halvstore) piger og langt hår intet at gøre med hinanden. Som du selv siger, så skal det redes og plejes, og min erfaring er, at godt nok ser det vældigt sødt ud, når en lille pige har langt hår – men det giver som regel mere ballade end harmonie at pleje det.
    Katrine har ikke langt hår – og får det heller ikke de første mange år, hvis det bliver hendes mor der kommer til at bestemme, det er nogen gange slemt nok at få lov at børste den page hun har i forvejen.
    Jeg vender tilbage om 7 år, når jeg også har en 10 årig, så får vi se om jeg er lige så klog der.
    Knus

  2. En ti-årig KAN godt passe langt hår. Therese børster hår hver morgen så man tror hun aldrig bliver færdig. Hun ved godt at det skal plejes. Hun sætter det også selv, med mindre hun gerne lige vil have lidt omsorg med i købet af en fletning.
    Eleonora er ved at lære at tage sig af sit skulderlange hår. Efter megen plagen fik hun nemlig lov til at det må gå dertil.
    Det kan jo være Annike nu lærer at passe håret for ellers kommer “store stygge mor” og lader frisøren tage det. Der skal jo også være noget konsekvens bag alt det man siger til sine børn.

  3. Katrine havde de yndigste slangekrøller da hun var lille.Desværre er de forsvundet og erstattet at noget sjaskhår… De sidste års tid har hun kun fået klippet pandehår. MEN det er en evig kamp hver morgen at få lov til at rede hår på hende til trods for blødgørende shampoo og balsamspray. Så mon ikke også snart vi sku overveje en page?

  4. Det handler vist lige så meget om, at det som mor, er ret horribelt, at være UTROLIG stolt af sin dejlige skønne datter – og samtidigt godt kunne se på hende, at hun er ALT andet en køn – fordi håret slasker – og får hende til at ligne noget, der er løgn. Det er faktisk lidt underligt, at hun SLET ikke selv kunne se det.
    mange hilnser
    Pernille

  5. Nu har jeg jo altid haft langt hår. Altid. Da jeg var mindre børstede min mor det, og det er nogle af de mest intime stunder vi har haft sammen. Den dag i dag elsker jeg, når andre børster det eller nusser det. Men som 10 årig kunne jeg altså godt selv. Og langt hår kræver ikke bare børstning, men også en god shampoo og en god balsam og ind i mellem en god kur. Og det skal stadig have klippet spidser hver 3. mdr. for at se ordentligt ud. Ja, det er et stort arbejde!

  6. Hm, kan slet ikke huske hvem der børstede mit hår – tror jeg var omkring de 10-12 da jeg ENDELIG fik lov at få det langt. Min mors frisør havde nemlig bildt hende ind at man fik bedre hår af at det blev holdt kort i “begyndelsen” – hmmm er der en biolog til stede? – nå men da det så endelig blev langt kunne det ikke blive vasket uden at stå som en løvemanke omkring mit hoved, så jeg tørrede det under et stramt tørklæde så det lå glat og pænt ind til hovedet. På de billeder der findes fra den gang ser det nu ud til at det blev holdt ret pænt, så jeg tror også det langt hen ad vejen kommer an på hvilken slags hår man har – hvor let eller svært det er at få til at se pænt ud.
    knus

  7. Den var jeg også offer for!! Min mor INSISTEREDE på, at jeg skulle have hår, der bestemt mindede mere om drengehår end pigehår.. fordi “det gør håret sundet – og giver det styrke” Ved´ikke helt hvad jeg skal tro..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *