Vores datter fik lokket os i biografen igår. Vi kørte Lillemanden hjem til farmor – og tog tilbage til Værløse for at sidde på 2. række – rundt regnet 1,5 meter fra skærmen – og se den seneste Harry Potterfilm.

Harry Potter er blevet ældre. Hans udseende minder nu mere om en 16-17 årig dreng – end om den 14-årige dreng, han spiller. Og dette gælder faktisk for alle hans venner. Men når det er sagt..

Det er et SUS af en film. Selvom bogen var lang – meget lang og tyk, har filmen alligevel nået at komme "hele vejen rundt".. og få så meget som muligt med. Indimellem gik det så stærkt, at der gik lidt tid, før man rigtig fandt ud af, hvad der skete.. som da Fleur bliver fanget af grene i labyranten – og Harry skyder sine tre lysende røde kugler i luften.. Dem, der betyder, at han har givet op og gerne vil ud.. Men Harry ville IKKE ud, han ville bare redde Fleur.

Harry Potter er gennemført. Gennemtænkt. Historien er sammenhængende og forståelig, uanset om man har været på Hogward før – eller om man slet ikke kender den form for magi. Alle – store som små – introduceres til en verden, der virker troværdig og man føler man forstår spillereglerne.. sådan dag.

Vores datter ville ned og se den igen idag.. Men der sætter jeg alligevel grænsen. I stedet for sidder hun nu og ser to'eren på video.. "Jeg tror altså jeg er blevet en alvorlig Harry Potter fan" sagde hun. Det er rimeligt nok.. Nu er hun 10 år – og Potteruniverset er mere hendes nu, end det var for 4 år siden.

/ Film

3 Replies

  1. Pernille, jeg har en tilståelse … Tante her har forsøgt, jeg mener VIRKELIG forsøgt, at kæmpe sig igennem den første af Harry Potter bøgerne og blev noget så skuffet. Jeg synes simpelthen JKR “taler” ned til sine små læsere. Sproget er ringe, rigtig ringe og jeg forsøgte endda at læse den på originalsproget.
    Er filmene bedre?
    Tante har endnu ikke omtalt den negative kritik til den 11årige Harry Potter fan niece … Hvordan gør man mon det? Mon ikke jeg bare skal holde mund! 😉

  2. Det tror jeg, vil være det sundeste 🙂 Jeg synes ikke hun taler ned til folk – men sproget er bestemt ikke kompliceret. Jeg fik læst de første tre – og nøjes nu med at se filmene.
    Filmene er først og fremmest flotte grafisk. Det er altså flot at se en dreng på et kosteskaft jagte en drage… (øhh det var vist dragen, der jagtede drengen på kosteskaftet..) Man kan godt mærke at bøgerne er længere end en normal film – for der er fuld fart på handlingen. Men jeg synes nu stadig den er god.
    Har du prøvet med “Skammens datter”… Det kan være det er mere dig 🙂 Der vil den 11-årige også blive helt vild og blodig – for den er virkelig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *