Det er underligt.

Det er ikke fordi jeg har været til så forbandet mange samtaler i mit liv. Ikke desto mindre får jeg næsten altid jobbet. Jeg har faktisk fundet ud af det. Hvis der er mænd med til ansættelsessamtalen, så er sandsynligheden for, at jeg får jobbet meget høj – hvorimod hvis det er en kvinde – og kun en kvinde, jeg taler med – så smutter jobbet.

Det er den største optur, når telefonen så ringer – og personen i den anden ende siger ".. og vi valgte så dig" – men det er også en underlig følelse. For hvorfor blev det mig – frem for de tre andre?

Det får jeg ligesom aldrig svar på.

Til jobfest forleden i en småbrandert, fik jeg spurgt min nuværende chef. "Jamen, det var fordi du var kvik. Du havde brikker at rykke rundt med" Min første tanke er så: Hvad med de andre? Hvorfor havde de færrer brikker? Hvad fik mig til at skille mig ud? Jeg ville så gerne møde mine kompatanter – vide, hvad det var jeg var oppe imod.

Men det er en underlig rus – for .. jeg er dødglad for komplimentet – men ved ikke helt, hvad det egentligt er, jeg bliver komplimenteret for!! Er det min manglende håndsved? Min evne til at holde min kæft og lade dem fortælle om virksomheden i store flotte vendinger? Er det min beskrivelse af mig selv? Jeg ved det ikke – og jeg får aldrig svaret..

Jeg løste opgaven – og bestød.. uden jeg endnu ved, hvad opgaven reelt blev bedømt ud fra.

Men det er da stadig fedt at bestå.

/ arbejde

5 Replies

  1. Øh nye job? er det ikke bare det gamle du har – og med hensyn til det med ikke at få det når det er en kvindelig interviewer – så har vi vist snakket om det en gang;-) der er jeg lige så sten sikker som dig – på IKKE at få jobbet, men er det en mand – så vupit. En gang var jeg til samtale med hele tre kvinder, og jeg fik det VIRKELIG ikke – sjovt nok ville jeg egentlig heller ikke ha det – de var sku for meget “kvinder”!
    knus
    Kristina

  2. Hvorfor netop dig?
    Det afgøres ofte indenfor de første 45 sekunder, ja ofte mindre, af jobsamtalen.
    Det er den menneskelige faktor der tæller, og den popper op med det samme. Kun ganske få kan skjule deres sande jeg uden at det kan ses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *