"Hvad skal vi vædde?" spurgte Jan – lettere småsnaldret,- da vi satte os til at tjekke vores IQ via tv2s program.

"Ikke noget" Det gad jeg alligevel ikke.

Vi rettede hver vores opgaver. De første fem rækker gik – og Jan var hele tiden eet rigtigt svar foran mig. Vi kunne glæde os over, at være over gennemsnittet begge to – men alligevel – Jan var hele tiden det der ene rigtige svar foran.

Det var så lige til 9. kategori. Det var en sprogkategori. Her gik det rent galt for Jan – der faktisk havde sneget sig op på at være to rigtige svar foran mig. Nu fik han pludselig 5 fejl i rap – og jeg overhalende i inderbanen. Faktisk påstår han til stadighed, at der var noget galt med testen – for det modsatte af falmet er altså blank 🙂 For- noget som er falmet, kan ikke være blankt – men noget, der er falmet kan godt være farverigt – påstår han. Jeg havde svaret farverigt 🙂 (Og fik en rigtig) Men nu får vi se: Manden påstår, at der må komme en rettelse i avisen imorgen 🙂

Det gik langt anderledes, end jeg egentligt havde forventet. Særligt fordi mange af de spørgsmål, hvor jeg virkelig følte, at alt gik galt, faktisk alligevel var besvaret rigtigt. Lidt som om man har en fornemmelse af, hvad det rigtige er.. selvom man egentligt ikke kender svaret.

Men herhjemme er tingene anderledes: Kvinderne ER klogest.

Jans resultat: 120
Mit resultat: 126

Det var virkelig bemærkelsesværdigt, hvor lige vi lå hele testen igennem. Mange statestikker blev gennemgået på skærmen. Den statestik, jeg godt havde givet at se, var om hvordan par generelt klarede sig i forhold til hinanden. Min egen tese er, at det nok er ganske normalt, at man klarer sig meget ens. Jeg er ihvertfald glad for, at vi herhjemme er nogenlunde lige kloge.. for hvor skulle jeg ellers have hørt for det, hvis han havde været MEGET klogere end mig.

 

/ Hjemme hos os

One Comment

  1. …Og hvor meget kan sådan en test så egentlig fortælle. Er det ret meget mere end et “øjebliksbillede”. Men hyggeligt alligevel. Vi tog ikke testen her, men gættede da med undervejs :O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *