Jeg sidder på 2. time og læser løs. Et tilfældigt link fra google – og jeg sendte på denne side . Jacobs manuskript. Efterhånden som jeg læser, går det op for mig, at her er tale om en mand, der har mere livnerve og optimisme end de fleste, det til trods at han er spastiker – og har alverdens andre ting imod sig.

Som en linie tager den næste opdager jeg, at Jacob giver mig en ny forståelse for det handicap, han har. F.eks. er det sidste gang jeg NOGENSINDE siger til nogen af mine unger at en handicappet "bare er syg" (Det har jeg nu vist aldrig gjort i forvejen) Jacobs kommentar til sådan en måde at sige tingene på er:

"Det er bare synd at børn som har mod på at spørge ikke får lov og ikke får fortalt at han sidder i kørestol fordi han ikke kan gå, og ikke fordi "han er syg" som jeg tit høre forældre forklare deres børn. Hvis jeg er syg bliver jeg hjemme!"

Manden har humor til fingerspidserne – og han lever bestemt sit liv til fulde – også selvom han har brug for hjælp døgnets 24 timer.

Han beskriver selv sit handicap således:

"Det jeg har hedder "al-spastistikstet" det betyder at jeg ikke altid selv bestemmer hvornår jeg vil slappe af i kroppen, det gør kroppen groft sagt for mig eller hvis jeg lige har fået den til at slappe af så sker der noget så den "vågner" igen, jeg kan godt love jer for det er irreterene!" 

"For eksempel kan min arm godt lige pludselig komme "f1yvende" igennem luften, det er ikke noget jeg gør med vilje, eller fordi jeg er blevet forskrækket over noget, men det sker fordi at hjernen sender en besked til armen om at nu skal den slå ud, men jeg har ikke bedt hjernen om at sende beskeden, det har hjernen selv fundet på dette kaldes en "spasme".

Jeg kan nogle gange lukke øjnene tænke "jeg vil gerne slappe af i armene", somme tider hjælper det og somme tider er det som at "snakke til forhjulet". (I vil typisk sige det er som at "snakke til døren"). "

 

Tag en tur forbi mandens hjemmeside – og bliv klogere! Det blev jeg ihvertfald. TAK JACOB for indsigten i din verden.

(Hovedlinket til Jacobs hjemmeside findes her)

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *