At påstå min datters computer er gammel, er noget af en tilsnigelse. Hun fik den i 12 års fødselsdagsgave. Men hun brugte den INTENSIVT. Og for rundt regnet 9 måneder siden var den ved at give op.

Det værste var dog, da pigebarnet grædende måtte forklare, at skærmen var flækket. Et hoved havde ramt op i den.

Men nu er jeg jo sammen med en ingeniør, der mildest talt ikke er bange for den slags udfordringer – så han gik straks på nettet og fandt de relevante reservedele.

1700 kr kostede det mig. “Lille investering” tænkte jeg “Computeren har kostet over det 5 dobbelte – og desuden har den sentimental værdi for min datter”.

Reservedelen kom og kæresten fiksede den. Kun for at computeren derefter ikke rigtig ville trække strømmen – og så var der også noget med en tast, der var røget af. Næste gang vi fik besøg af mindste manden var det ikke kun den ene knap, der var røget af. Mindstemanden mente, det var et fedt bogstaveprojekt, og havde møjsommeligt fjernet samtlige taster på tastaturet.

Igen en ulykkelig pige – og endnu engang virkede computeren ikke. Faktisk nåede den aldrig rigtig at komme i gang.

Kæresten gik på nettet igen – og fandt både løsningen på strømproblemet: Et nyt batteri – og en udskiftning af dimsen, som strømforsyningen kommer ind i i computeren – og et nyt tastatur.

Efter adskillige forsøg på at få det rigtige – og få byttet de dele, der var forkerte, så det endelig ud til at virke. Alt var samlet igen og klart. Nu var det bare strømmen.

Hvorefter vi må konstatere, at hendes gamle strømforsyning, slet ikke duer, fordi der er en løs forbindelse i.

Igen: Igang med butikken.. og .. holde vejret.

Nu ialt omkring 3000 kr fattigere, sidder jeg og skriver på hendes “gamle” computer. Lige nu virker den. Den er godt nok lidt varm. Men det er nok bare opladningen. (Se venligst for dig en kvinde der maser øjnene i og desperat krydser både fingre og tæer)

Jeg tør slet ikke tænke på beløbet, såfremt der havde været tale om, at vi skulle have professionelle til at se på den.

Hvornår er nok nok? For HVIS nu den ikke virker nu.. HVIS nu den varme der, er noget skidt. Hvor meget vil jeg så investerer i computeren? Hvis den skal laves yderligere, hvor mange penge er jeg så villig til at proppe i den? Hvis jeg ikke investerer “færdig”, så er de første 3000 kr jo penge direkte ud af vinduet. På den anden side virker det omsonst, når vi nu langsomt nærmere os det beløb, vi kunne have købt en ny for. (For den er naturligvis faldet gevaldigt i pris siden vi købte den for 1½ år siden)

Kender du det, at man reparere på noget – blot for at konstatere, at det komer til at koste lidt mere og lidt mere? For til sidst at sidde tilbage mde følelsen: “Havde det ikke været smartere bare at have købt nyt fra starten?”

/ Forbrugererfaringer

2 Replies

  1. Ja her i huset må jeg tilstå at vi køber nyt 🙂 Men hverken husbonden eller jeg kan finde ud af at reparere sådan noget, og at tro at man får butikken til at fikse det uden at man kunne have købt en ny af slagsen… tjah…

  2. Det må jeg så tilstå, at jeg også er go til.
    Mest fordi jeg synes man ofte havner i den der med at fikse meget mere end først meningen – og dermed kommer til at betale flere penge for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *