Valget er givet på forhånd – folk kan bedst lide Foghs metoder. Jeg forstår det ikke.

"Ungerne skal være bedre til at læse"
"Vi giver flere test"
Hvorfor det og hvordan skulle det nogensinde kunne højne niveauet? Lærer man at læse, mens man bliver testet eller?? Hvis læreren havde tid og energi og kompetencer nok, ville test slet ikke være nødvendig – så ville læreren selv være klar over de forskellige elevers niveau. OG hvis læreren havde energi og tid nok, ville læreren også kunne hjælpe ungerne. Hvis der så ligefrem var undervisningsmateriale også – så skulle det nok hjælpe.

"De arbejdsløse skal i arbejde"
"Fint vi skære i deres kontanthjælp og fjerner deres boligsikring"
Venner… Der er en GRUND til at kontanthjælpsmodtagere ikke har B&O fjernsyn. Kontanthjælpsmodtagerer får kun nøjagtigt så meget hjælp at tingene – med elastikker og remme, kan holde sammen. Og er kontanthjælpen over en længere periode, så bryder kontanthjælpsmodtagerens verden samme – for der er ikke råd til de mest fundamentale ting. Hvordan skaffer det nogen i arbejde? For at få jobbet til jobsamtalen, skal man være pæn i tøjet, smile og virke som om man har troen på sig selv. Det er umuligt på en kontanthjælp!

"Flygtninge skal i arbejde og intergreres"
"Vi skære deres kontanthjælp og kalder det startshjælp" At give mennesker endnu mindre penge, end man VED det er muligt at leve for… Jamen, det er da klart et incitament til integration og fornuft. De mennesker kan da umulig føle sig som 2. klassesborgere og som marginaliseret. Hvordan er det integration, at give folk mindre penge, end det er muligt at leve for? Fordi man møder så mange søde mennesker, når man samler flasker?

"Der er for lidt tid til de ældre på plejehjemmene"
"Jamen – så giver vi en BUNKE penge til ekstra administration – og indfører begreber som stregkoder med videre – så vi kan KONTROLLERER hvor meget tid de ældre får"
Og i mellemtiden får folk endnu mindre tid. Der er naturligvis nok nogle administrative mennesker, der hygger sig, fordi de har fået arbejde – men det har ikke hjulpet en bønne ren tidsmæssigt hos de ældre. Hvorfor tror man, at ved at kontrollerer folk, bliver folk bedre til deres arbejde? Hvorfor tror man, at alene ved at kontrollerer folk, så har de fået bedre tid?  

"Vi skal det sorte arbejde til livs"
"Jamen – så fjerner vi den eneste ordning ,der nogensinde har hjulpet på rengøringsområdet. Vi fjerne det offentlige tilskud (der altid var lavere end statens reelle indtægt fra samme ordning – i form af moms og skat fra hjemmeserviceordningen)"
For få år siden var der 5000 driftige hjemmeservicemennesker, der arbejdede legitimt – og tjente penge ind til staten i form af skatter og moms. Disse 5000 driftige hjemmeservicemennesker dækkede behov hos gamle fru Nielsen og hos den travle børnefamilie. Disse 5000 mennesker er nu arbejdsløse - og lur mig om ikke mange af det – om ikke lige dem - så andre 5000 mennesker nu arbejder sort. Arbejdet er der jo stadig!

"Der mangler boliger, hvilket overkoger ejendomsmarked. Der mangler særligt boliger, der er betalige for "almindelige" mennesker, der ikke lige har 2 million at lægge i en villa"
"Så sælger vi de almennyttige boliger!" 
 
Sikke en forrygende ide. Så er der endnu færrer boliger, den enlige mor kan bo i – og endnu flere boliger til dem, der har råd. Og boligmarked kan blive endnu mere opkogt – for der er jo stadig samme antal totale boliger. Helt ærligt: Det eneste, man kan gøre ved det problem er at bygge BILLIGE ALMENNYTTIGE BOLIGER, som almindelige mennesker har råd til at bo i UDEN boligsikring, bolighjælp eller anden støtte. Men uha nej: Alle skal eje deres egen bolig. Det er også en fin tanke – hvis den bolig ellers var til at betale!

Valgfrihed – siger Fogh igen og igen. Og ja – han giver valgfrihed ti lde mennesker, der har penge nok. Til de mennesker, der godt kan betale for en villa til 2 millioner – der er der valgfrihed – men for alle dem, der ikke kan – der er ikke noget, der hedder valgfrihed. De er tværdimod stavnsbundne, fordi de muligheder, der var, nu er fjernet (så dem med penge nok, kunne få valgfrihed!)

Er det det vi vil? Er det det, vi har brugt generationer på at komme frem til? At kontrol, ydmygelse og underkastelse er den eneste måde, at få menneskers selvværd til at stige på? Få dem til at tro så meget på sig selv, at de kan se arbejdsgiveren i øjnene – eller måske ligefrem tro så meget på sig selv, at de bliver selvstændige?

Jeg lærte til Ledelse og Samarbejde – at den styreform er håbløs gammeldags – at det gentagende gange har vist sig, at mistænkeliggørelse, ydmygelse og kontrol virker modsat på folk. Det får dem IKKE til at "makke ret" – Det får dem bare til at have et elendigt liv.

Der kommer ikke flere i arbejde, fordi kontanthjælpen skæres. Det eneste, der sker ved det, er, at den enlige mor ikke har råd til støvler til sit barn.. Vil vi virkelig være det bekendt?

Hvis prognoserne holder stil, vinder Venstre valget. Ovenstående er alt sammen noget VEnstre har indført.

Det bliver spændende at se, hvordan verden ser ud om 4 år – når Venstre har indført sin mistænkelighedspolitik i resten af landet.. Det gode er – på et tidspunkt er tilpas mange mennesker blevet ramt – så er tilpas mange mennesker blevet marginaliseret og trampet på.

Men min samvittighed er ren: Jeg har IKKE stemt på ham – så kan I andre klynke, efterhånden som I kommer i Foghfælden.

 

/ Mine meninger

2 Replies

  1. alt afhænger jo af øjnene der ser og i mine øjne må jeg tilstå at du farver meget i din udlægning af andres valgløfter lige nu… Jeg kan ikke være enig med dig lige nu – jeg ser ikke hr. Anders´ ord helt så modbydeligt som du stiller dem om, jeg jeg må indrømme at jeg langt fra mener han har kørt Danmark i sænk over de sidste 3½ år (selvom jeg var overbevist om det var det der ville ske hvis nogen havde spurgt mig for 3½ år siden)

  2. Hej Pernille. Jeg kan kun tilslutte mig……hvordan skal det dog gå. Det var godt nok et meget skuffende valg, hvis jeg skal sige min mening. Vi må jo vente og se hvordan det kommer til at gå.
    Det er skønt at høre at det går så godt med Jonathan i vuggestue. Mette er alletiders pige, men ja det er de jo alle.
    Knus herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *