Jeg så en hjertegribende film iforgårs om en kræftsyg mor, hvis datter – meget i mod sin vilje – passede. Man så hvordan forholdet udviklede sig. Man så hvordan datteren langsomt vandt respekt og forståelse for sin mor – der hele sit liv havde levet i skyggen af sin mand. Det var en fantastisk film. Men mest af alt lagde jeg mærke til een af de sidste "monologer" moren gav til sin datter. Hun forklarede sin datter, at lykken kommer til den, der kan finde den i det man har. Der kan finde tilfredshed i det liv, der leves lige nu – frem for at ønske ting for fremtiden. Der er ikke noget galt i at arbejde sig mod et mål - men lykken findes jo i hverdagen. Vi har alle værdier og mennesker omkring os, der kan gøre os lykkelige -hvis vi husker at se i den retning, i stedet for at se ud i horisonten efter alt det vi ikke har.

Også så et par citater fra 1000 grunde til at være lykkelig:

"Lys kan brede sig på to måder: Man kan enten selv være lyset eller man det spejl, der reflekterer det." Edith Wharton

Jeg vil gøre mig mere umage for at være begge dele 🙂

"Jeg har fundet lykken ved at sikre mig, at mit liv indeholder de rette forudsætninger for lykke og ved systematisk at fjerne så mange årsager til ulykke som muligt."

Tjek – done that

"Jeg er bare et menneske, og alle mennesker kan – selv når de gør deres bedste – stadig begå fejltagelser. Jeg behøver ikke også at straffe mig selv ved at være ulykkelig"

Det vil jeg så prøve at efterleve..

/ Lykkeligt 2005 projektet

2 Replies

  1. Må man spørge om noget helt andet? horfor ligger “martins hjørne” under bloggere???
    Citaterne er fine nok… men jeg lever jo efter mottoet – skab dine egne ytringer -så det vil jeg nu også heppe på at du får gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *