Min datter går til kor - og derfor var hun en del af skolens årlige Lucia optog – og efterfølgende julekoncert. Hendes store dag startede i skolen, hvor de i samlede flok gik på rådhuset for at synge de ansatte en glædelig jul. Efterfølgende stod den på tur til det lokale ældrecenter. Og afslutningsvis holdte ungerne koncert for mor, far, lillesøster og alle de andre familiemedlemmer, der også skulle have sunget julen ind.

De startede som nissekor. En enkel lille solo i ny og næ. En masse julesalmer, julesange og først og fremmest omkring 30 børn, der alle havde påtaget sig en vigtig opgave – og som hver og en udfyldte rollen perfekt.

Der var skæve toner i de fleste af soloerne – og der var gab på rækkerne bagtil i koret - når sangene blev lidt for kedsommelige og flere gange drillede pigerne hinanden – tavs og stille – men nøjagtigt, som kun piger kan. Der blev vinket til både mor og far og kusinen adskillige gange – og oftes, når man ikke lige selv var på.

Det var alt sammen en del af charmen – for alligevel.. alligevel kunne jeg hører de sprøde unge stemmer synge de dejligste julesange – og så kunne jeg mærke et pust af julestemning, harmoni og lýkke. De der øjeblikke, hvor jeg fangede min datters smilende øjne – og faldt hen i sangen, så hårerne rejste sig på mine armen. De øjeblikke – hvor jeg næsten følte, jeg kunne mærke hvordan det var at være hende – i spotlightet -sammen med alle veninderne - med sangene og hyggen og koret. De øjeblikke gav adskillige gange en lille tårer i mit øje, som jeg måtte tørrer væk.

Da anden del af showet begyndte med at lyset blev slukket – og de 30 piger kom gående ind syngende Santa Lucia  – med hver deres levende lys. Se – det var smukt. Min datter er utrolig smuk i lyset fra et stearinlys.

/ Min datters anekdoter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *