Jonathan beviser i øjeblikket at der er flere ting han forstår. "Vinke vinke" – så kan man være heldig, at der kommer en hånd op – som vifter lidt udefinerbart.. hvis der altså sker noget.

Klappe kage – det er noget med at klaske i hænderne – ligesom "drala" – og så er der et nyt ord, som Jonathan finder MEGET interessant: Nej !

Han forstår det godt – men det er jo sjovest, hvis man IKKE forstår det. "Nej – Jonathan" siger far fra sofaen, når Jonathan har kurs mod den åbne toiletdør. "Nej" og et kort øjeblik vender den hastigt kravlende baby sig om.. "Var det mig du sagde noget til?" Han vender sig om igen – og kraver upåagtet videre.. "Nej… Du skal blive her Jonathan" Denne gang sætter den lille herrer sig på numsen.. Hvad er det han siger? Far siger "Nej" igen .. og nu tager Jonathan en finger til munden – og begynder at bevæge hovedet fra side til side.. og i sofaen ligger en far og smelter lige så langsomt – hvilket da klart får drengen til at komme i lynhurtig kravlestilling – og fortsætte mod det mål han hele tiden har haft: Det forbudte toilet.

Han ved udemærket hvad "nej" betyder – og han ved også, at man skal gøre en indsats for at få "ophævet" et nej.. og det skal da prøves.

De næste måneder bliver hårde… Nej bliver vist eet af de mest sagte ord herhjemme … mest fordi det skal siges 10 gange – for det accepteres i babyhøjde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *