Det er altså lidt sjovt. Jonathan er kun 221 dage gammel – 7 måneder og 1 uge gammel – og alligevel er jeg slet ikke i tvivl om, at han har sine egne ideer med livet. F.eks. har Jonathan ALDRIG ville ligge i sin barnevogn. Først når den stakkels knægt ER faldet i søvn siddende, kan man forsigtigt tilte ham ned og ligge.. Men tak skæbnen hvis man vover at tage kalechen op!! Det er der øjeblikket straf for – i form af en MEGET utilfreds lille herre.

Noget andet der er vigtigt for Jonathan er hjemmet. Det er først for nyligt,a t jeg har set mønsteret – men nu ser jeg det tydeligt. I dag har vi været hjemme hos mormor og lave (alt for meget) konfekt. Jonathan er blevet båret rundt og har rigtig hygget. Han har sovet i mormors seng og er blevet skiftet på mormors toilet med det MEGET store spejl – og der er slet ingen tvivl om, at hende der mormor er altså dejlig.. men men men…

Første fejl var fordi kæresten ville køre den lille mand hjem.. Stor fejl – han tillod sig at tro, at drengen ville ligge ned.. Hvad byder i mig!! Jonathan LIGGE ned i barnevognen. Farmand skulle da tro, det var løgn. Så selvom lillemanden bare få minutter før sov – og havde det godt – skreg han halvdelen af vejen hjem – indtil mor forbarmede sig (læs: Kunne ikke holde ud at høre på det mere) og tog den stakkels dreng op på armen.

Vel hjemme var der kun een ting, der talte.. Jonathan skulle puttes. Jonathan og jeg ligger os ind – og fordi klokken er mange – og Jonathan er SÅ træt, så laver jeg ultrahygge med det samme.. En hyggelig varm lokkende dyne – en god babs i munde – og en dejlig lille godnat sang.. og ikke mindst en rar og nyvasket natdragt.

Tror i han havde til sinds at sove? Han lignede een, der ikke havde sovet i flere dage – og som bare trængte SÅ meget til at sove.. Men næ nej – og her kommer vi til det nyopdaget mønster. Jonathan var nemlig kommet hjem.. Og Jonathan ELSKER at være hjemme.. NYDER at være hjemme. Jonathan ELSKER at ligge på sit dejlige gulv og larme med sine skønne måleskeer eller jagte sin elskede Lamaze hund/kat. Bare få lov at være sig selv lidt… sådan med tilsyn nu og da fra far og mor – men helst uden de blander sig alt for meget. Og selvom klokken er meget over Jonathans sengetid – så trænger han alligevel til lige at ligge og kravle/krybe lidt – bare lige for at mærke, at han er kommet hjem.

Og så er det jeg kommer i tanke om, at sådan er han da vist altid. Når vi har været nogen steder henne – så er det bedste, man kan gøre for Jonathan – lige at give ham ½ eller 1 time på gulvet… bare sådan for lige at komme hjem.

Bare 7 måneder gammel – og så er hjemme alligevel bedst :-)  

/ Min søns skridt i livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *