I nat har Jonathan kun ligget til på venstre bryst. Hele natten er højre bryst ikke blevet tomt, og derfor kom jeg pludselig til at tænke på amning.. da jeg så ned af mig selv, og opdagede, at mit højre bryst lignede en fejlopereret brystforstørrelse..Hårdt og godt ømt. Heldigvis er det ikke ret tit, jeg har den slags oplevelser. For det meste er min amning af en anden karakter. Når Jonathan virker sulten – får han mad…punktum.

Nu skal jeg nok have på hattepulden.. Men jeg vil alligevel være ærlig.

Jeg var ikke synderligt lykkelig for at amme min datter – og jeg var som sådan heller ikke ked af det, da amningen gik i stykker. Det var ambivalent. For på den ene side ville jeg hendes bedste – og jeg vidste, at hun havde godt af min mælk – men på den anden side trængte jeg så meget til at have min egen krop tilbage. At kunne gå i tøj, der ikke skal tages hensyn til, at "Babs og nutte" skal ud – og at kunne forlade mit barn med en vished og tryghed om, at andre også kan fodre hende – og dermed holde hende glad. Desuden havde jeg også noget med selve brystet. Jeg forstår ikke helt kvinder, der brokker sig over deres bryster. Jeg har egentligt altid godt kunne lide mine. De passer i størrelsen – og de er da rimelig pæne .. Og før jeg fik min datter, sad de også ok pænt. Jeg var tilfreds – men jeg kunne da godt fornemme at brystets form og udseende ændrede sig grundet amningen.. og jeg var ikke lykkelig for den forandring. Helt ærligt: Jeg var slet ikke vild med at amme.

Og derfor har det slået mig, hvor enkelt amningen er gået denne gang. Måske skyldes det, at jeg ikke havde nogle forventninger.. og at de forventninger, jeg havde var af negativ karakter..

For amning af Jonathan er det mest naturlige i verden. Der er ikke noget sted, Jonahtan hellere vil ligge end ved mors bryst – og det har bare fungeret. Jeg har ikke haft ondt – jeg har ikke været ked af, at have "Jonathan på slæb" – Jeg har bare kunne ligge min søn til brystet, når der var behov for det..

Den oplevelse er så mange gange anderledes end første gang.. Og i virkeligeheden er det jo sådan amning skal være: Usigeligt simpelt.. enkelt og lige til…

Men det er det altså ikke altid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *